Ζούσε με Τσίχλες και Νερό και Ένιωθε Πως Πεθαίνει. Μόλις Δείτε ΠΩΣ Είναι Σήμερα, θα σας Πέσει το Σαγόνι

Μία γυναίκα που επιβίωσε από την ανορεξία είπε τώρα πως είχε φτάσει να ζυγίζει 30 κιλά μετά από μία δίαιτα με νερό και τσίχλα που την άφησε να νιώθει σαν να είναι «νεκρή.»

Η ρεσεψιονίστ Amanda Kristiansen, 18, από το Gothenburg της Σουηδίας ήταν μόλις 11 ετών όταν άρχισε να παλεύει με την ανορεξία.

Μισούσε την εμφάνισή της και ήθελε να χάσει βάρος για να κάνει τους άλλους να την «παρατηρήσουν» και να θέλουν να γίνουν φίλοι της αλλά αντιθέτως η διατροφική της διαταραχή την απομόνωσε ακόμα περισσότερο.

Η Amanda άρχισε να γυμνάζεται κάθε μέρα, έκοψε τα γλυκά και τους υδατάνθρακες από την διατροφή της και τελικά δεν έτρωγε τίποτα άλλο πέρα από τσίχλες και νερό. Είχε φτάσει σε σημείο να κρύβει το φαγητό στις τσέπες της για να νομίζει η οικογένειά της πως τρώει. 

Στα χειρότερά της, η Amanda είχε φτάσει να ζυγίζει 30 κιλά. Τώρα ζυγίζει 70 κιλά, έχει ερωτευτεί την άρση βαρών, κατάφερε να τα βρει με τους φίλους της και έχει γνωρίσει και αρκετούς καινούργιους. 

«Αρχικά ήθελα να αναρρώσω μόνο για την οικογένειά μου αλλά όσο περνούσε ο καιρός άρχισα να πολεμάω τον εαυτό μου και μέχρι που αποφάσισα πως ήθελα να είμαι ελεύθερη, η θεραπεία δεν είχε αποτέλεσμα.»

«Πρέπει να το θες πραγματικά για να αναρρώσεις. Για χρόνια, δεν ήθελα να είμαι ελεύθερη και γι’αυτό βρισκόμουν ξανά στο ίδιο σημείο.»

«Άρχισα να βλέπω θετικά την ζωή και αυτό με βοήθησε να πολεμήσω πιο σκληρά.»

Πλέον έχει αλλάξει η ζωή της και είναι χαρούμενη με το σώμα της.

«Είμαι χαρούμενη με το σώμα μου. Δεν θα έλεγα πως το αγαπώ 100% αλλά πιστεύω κανείς στον κόσμο δεν το κάνει αυτό.»

«Νιώθω άνετα όμως και μπορώ να ζήσω την ζωή μου όπως θέλω.»

«Θα έλεγα πως το πιο δύσκολο ήταν να αρχίσω να κάθομαι ξανά και να ξεκινήσω να τρώω. Επειδή ήταν πράγματα που δεν είχα κάνει για καιρό, δεν θυμόμουν πώς ήταν να τρως φυσιολογικά και δεν μπορούσα να κάθομαι χωρίς να αγχώνομαι.»

«Όταν ήμουν στα χειρότερά μου, φοβόμουν να αφήσω τον μικρό μου αδερφό να με ακουμπήσει αν είχε φάει και δεν είχε πλύνει τα χέρια του. Νόμιζα πως αν με ακουμπούσε, τα υπολείμματα τροφών που είχε στα χέρια του θα περνούσαν από το δέρμα μου και θα με έκαναν να πάρω βάρος.»

Μοιράστηκε και τις συμβουλές της με τον κόσμο:

«Ποτέ να μην τα παρατήσετε. Πιθανώς να νιώθετε πως δεν θα γίνεται ποτέ καλά αλλά σας το υπόσχομαι πως αυτό θα γίνει. Μπορεί να μην με πιστεύετε τώρα αλλά είχα φτάσει πραγματικά στον πάτο.»

«Παραλίγο να πεθάνω και για χρόνια η ζωή μου ήταν σαν κόλαση. Αλλά τα κατάφερα. Δεν θα σας πω ψέματα. Δεν θα είναι εύκολο. Θα κλάψετε πολύ, θα νιώθετε θυμό και άγχος αλλά κάθε μέρα θα γίνεστε καλύτερα.»

«Δεν είναι εύκολο αλλά το μόνο πράγμα που θα σας βοηθήσει να γίνετε καλύτερα είναι να μην ακούτε τις σας λέει αυτή η ασθένεια.»

«Πολεμήστε την, πρέπει να το θέλετε για να αναρρώσετε, αλλιώς δεν θα έχει αποτέλεσμα. Αλλά θα δουλέψει, σας το υπόσχομαι. Μπορεί να πάρει χρόνο αλλά δεν είναι αδύνατο.»

Πηγή