Λέοντας: Πρόκειται για ένα βασιλικό ζώδιο. Συνήθως, γίνεται αναφορά για ένα δυναμικό, γενναίο και φιλόδοξο χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορεί να είναι και μεγαλόψυχος και μαχητικός. Ο λέοντας είναι ένα άτομο, που έχει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Ξέρει πως να κερδίζει τις εντυπώσεις, αν και αλλαζονικός. Μπορεί να υπάρξει ο καλύτερος φίλος για οποιονδήποτε. Είναι αφοσιωμένο άτομο και ως σύντροφος είναι ιδιαίτερα παθιασμένος. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς πως αποτελεί ουσιαστικά ένα άτομο ελεύθερο. Ένα άτομο, που δεν μπορεί να ζήσει με φραγμούς.

Λέοντας: Ανάλυση χαρακτηριστικών του
Δυναμικός άνθρωπος
Έχει το θάρρος της γνώμης. Προσπαθεί πάντοτε να κάνει όλα όσα επιθυμεί. Ό,τι έχει να σου πει, θα στο πει κατάμουτρα. Δεν κάνει ποτέ πίσω. Ακόμη κι αν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Άνθρωπος με ερωτισμό
Έχει τον τρόπο να κλέβει τις εντυπώσεις και να στρέφει όλα τα βλέμματα επάνω του. Πρόκειται για άτομα που μπορεί πολύ εύκολα να ερωτευτεί κάποιος. Γι’ αυτό προσοχή σε όσους επιθυμούν κάτι περιστασιακό ως σχέση. Είναι βέβαιο πως δεν θα θέλεις να ξεκολλήσεις από επάνω του.

Παθιασμένος
Ένας λέοντας παρουσιάζεται πάντοτε να είναι παθιασμένος με ό,τι κάνει. Μπορεί να είναι η εργασία του. Μπορεί να είναι η ομάδα του. Μπορεί να είναι η οικογένειά του. Μπορεί ακόμη να είναι και ο θεός που πιστεύει. Το βέβαιο είναι πως παθιάζεται με ό,τι καταπιαστεί.

Αυθορμητισμός
Ο αυθορμητισμός είναι ένα από τα στοιχεία που διακρίνουν τον λέοντα. Μπορεί από το πουθενά να τον βγάλεις σε μία σκηνή με χιλιάδες κόσμο και να καταφέρει να τους πείσει για αυτό που του ζήτησες νωρίτερα. Είναι ένα άτομο, το οποίο δεν σχεδιάζει ποτέ νωρίτερα, τι θα πει. Μπορεί να πάει για μια παρουσιάσει και να την κάνει να φαίνεται σαν να την έχει προβάρει καιρό πριν. Πραγματικά, ένας άνθρωπος της στιγμής.