Ζητούν να προταθεί για βραβείο Νόμπελ ο Σωτήρης Τσιόδρας

O πρώην υπουργός Υγείας, Γιώργος Σούρλας με ανάρτησή του στο Facebook θέλησε να ζητήσει να προτείνει για βραβείο Νόμπελ στον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπ. Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

«Η κοινωνία και η διεθνής κοινότητα οφείλουν να τον επιβραβεύσουν για την προσφορά του με την απονομή βραβείου Νόμπελ, πρόταση που τιμά πρωτίστως τη χώρα μας», έγραψε στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Υγείας της ΝΔ, Γιώργος Σούρλας.

Ο κ. Σούρλας τονίζει ότι ο Έλληνας λοιμωξιολόγος ήταν πρωταγωνιστής στην εκστρατεία ενάντια στον φονικό ιό και τυγχάνει αναγνώρισης του έργου του από όλους τους Έλληνες πολίτες, αλλά και από παράγοντες του εξωτερικού.

Η ανάρτηση του κ. Σούρλα

Συντονιστής και πρωταγωνιστής στην εκστρατεία αυτή ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, που:

– Διακρίνεται για την άρτια επιστημονική του κατάρτιση.

– Χαίρει της εκτίμησης των συναδέλφων του και των λειτουργών της υγείας.

– Ασκεί τα καθήκοντα του συντονιστή με αίσθημα ευθύνης, σεμνότητα, προσηλωμένος αυστηρά στο επιστημονικό του καθήκον για την προστασία της δημόσιας υγείας χωρίς να αφήνει περιθώρια σκέψεων για άλλες επιδιώξεις ή σκοπιμότητες.

– Έχει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

– Το σπουδαιότερο και όχι σύνηθες για την ελληνική πραγματικότητα, είναι ότι τυγχάνει αναγνώρισης του έργου του από όλους τους Έλληνες πολίτες, αλλά και από παράγοντες του εξωτερικού, όπως προκύπτει και από τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου.

Όλα αυτά τα στοιχεία συνιστούν, συνθέτουν και συγκροτούν μια εξέχουσα επιστημονική προσωπικότητα. Η κοινωνία και η διεθνής κοινότητα οφείλουν να τον επιβραβεύσουν για την προσφορά του με την απονομή βραβείου Νόμπελ”, πρόταση που τιμά πρωτίστως τη χώρα μας”.