Ζευγάρι Τρικαλινών υιοθέτησε δύο παιδιά από την Αιθιοπία και έφτιαξαν μια υπέροχη οικογένεια
Www.true.gr

Ζευγάρι Τρικαλινών υιοθέτησε δύο παιδιά από την Αιθιοπία και έφτιαξαν μια υπέροχη οικογένεια

Όταν υπάρχει αγάπη, ο κοινωνικός ρατσισμός δεν έχει θέση.Έπειτα από μήνες αναμονής, υπηρεσίες, ΜΚΟ, προξενεία και διακρατικές συμφωνίες, ένα ζευγάρι από την Αγρελιά Τρικάλων κατάφερε να υιοθετήσει δύο παιδάκια από την Αιθιοπία.

Η Μάρα Νεστορίδου και ο σύζυγός της Σάκης Μπασδέκης κατόρθωσαν να υιοθετήσουν δύο μωρά από την Αιθιοπία.

Ύστερα από 9 μήνες, μετά από πιέσεις, αγωνίες, ορισμένους να βρίσκονται στο πλευρό τους και άλλους όχι, μερικές υπηρεσίες χωρίς διάθεση για εξυπηρέτηση, αρκετά χρήματα για τις ανάγκες των διαδικασιών, το τυχερό ζευγάρι κατόρθωσε να πάρει στην αγκαλιά του δύο βρέφη με επιβαρυμένη υγεία.


«Θυμάμαι εκείνη τη στιγμή που φτάσαμε στο αεροδρόμιο, με δύο παιδιά αγκαλιά με ανεμοβλογιά ο μικρός. Συγγενείς να περιμένουν, ένας ευχάριστος χαμός» δηλώνει η Μάρα. Ο Σάκης κάθε φορά που θυμάται τη στιγμή εκείνη συγκινείται.


«Στην αρχή όταν το είχαμε ανακοινώσει, όλοι ήταν μεν συγκρατημένοι στις αντιδράσεις τους αλλά σίγουρα ήταν ένα σοκ που δεν μπορούσαν να το κρύψουν. Τελικά όμως όλα έγιναν σαν παραμύθι…», αναφέρει το ζευγάρι.

«Οι περισσότεροι σκέφτονται τη γνώμη των άλλων. Αν θα έπρεπε να τους συμβουλέψω κάτι είναι να μη το κάνουν. Στο τέλος μένεις μόνο εσύ. Μόνο το ζευγάρι και τα παιδιά. Κανείς άλλος. Η απόφαση είναι δική μας. Τέλος».

Ωστόσο, εκτός από τις όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες και όλες τις αγωνίες, ενδεχομένως το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ο κοινωνικός ρατσισμός. Και όμως. Η τοπική κοινωνία της Αγρελιάς Τρικάλων, όπου διαμένει το ζευγάρι, μπορεί να φαίνεται και να είναι συντηρητική, ανοίγει εντούτοις πιο εύκολα την αγκαλιά της,

Τα δυο παιδιά έχουν γίνει εγγόνια όλων των ηλικιωμένων κατοίκων! Η υποδοχή ήταν τέτοια που έμοιαζε με γιορτή. Η χαρά, η ανθρώπινη επαφή, ιστορίες που δείχνουν πως ο κόσμος αλλάζει όταν ανοίγει την καρδιά του.

«Ο Γιώργος για παράδειγμα είναι ο πιο αγαπημένος θαμώνας του καφενείου όπου συχνάζει με τον παππού του. Όλοι τους συμπεριφέρονται σαν να ήταν δικά τους εγγόνια. Είναι πραγματικά υπέροχο να το ζεις» δηλώνει η Μάρα, η οποία δεν στέκεται σε ορισμένα παράξενα βλέμματα όταν κάνει τη βόλτα της με τα παιδιά στους δρόμους της πόλης.

Το νεαρό ζευγάρι στέλνει ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που προσπαθούν να υιοθετήσουν ένα παιδί, ακόμα και αν εκείνο είναι διαφορετικού χρώματος. Εάν ανοίξεις την αγκαλιά σου, τότε η αγάπη θα σου δοθεί απλόχερα.

ΠΗΓΗ www.diaforetiko.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr