Ζάεφ: Ο Τσίπρας είχε αποδεχτεί το «Μακεδονία του Ίλιντεν»
Www.true.gr

Ζάεφ: Ο Τσίπρας είχε αποδεχτεί το «Μακεδονία του Ίλιντεν»

Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτέλεσε ένα από τα θέματα αντιπαράθεσης μεταξύ του Πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ και του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι στη διάρκεια τηλεοπτικού debate.

Ο Ζόραν Ζάεφ υπερασπίστηκε με θέρμη τη Συμφωνία των Πρεσπών σημειώνοντας ότι με αυτήν ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ενώ ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανέλαβε τους ισχυρισμούς περί μίας «επιζήμιας» για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας συμφωνία.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αποδέχτηκε την πρότασή να μετονομαστεί η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία του Ίλιντεν της Μακεδονίας».

Πρόταση η οποία όπως είπε απορρίφθηκε από την ελληνική αντιπολίτευση.


Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ζάεφ επέμεινε ότι συμφώνησε στην εγχώρια χρήση της νέας ονομασίας ακριβώς επειδή η Ελλάδα αποδέχτηκε την εθνική ταυτότητα των Σκοπίων .

Αποδέχθηκε το Βόρεια Μακεδονία και στο εσωτερικό επειδή η Ελλάδα από την πλευρά της αποδέχθηκε την «μακεδονική εθνική ταυτότητα».


ΚΙΝΑΛ: Ο Τσίπρας έδωσε εθνική ταυτότητα και τη γλώσσα και είχε αποδεχθεί το «Μακεδονία του Ίλιντεν»
Με αυστηρή κριτική προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ.

«Μετά τις προκλήσεις των Σκοπίων έρχονται και οι αποκαλύψεις του κ. Ζάεφ: Ο κ. Τσίπρας έδωσε εθνική ταυτότητα και τη γλώσσα, αφού προηγουμένως είχε αποδεχθεί και το “Μακεδονία του Ιλιντεν”, η οποία είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού. Η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα», υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής.

ΠΗΓΗ eretikos.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr