Ακραία Πρόκληση Ζάεφ επί Ελληνικού εδάφους – Πέρασε η προπαγάνδα των Σκοπίων – Οργή Ελλήνων κατά την ομιλία Τσίπρα

Αμάσητη κατάπιε την πρόκληση Ζάεφ ο Α. Τσίπρας. Εξαιρετικά προκλητικός ήταν ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την παραχώρηση του ιστορικού ονόματος της «Μακεδονίας» στη γειτονική χώρα.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έκανε λόγο για «Μακεδονία» και «μακεδονική κοινωνία» χωρίς καν να προσθέσει τον προσδιορισμό «Βόρεια», όπως αναγράφεται στη συμφωνία που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η πρόκληση Ζάεφ πέρασε στα ψιλά γράμματα από τον Έλληνα πρωθυπουργό που, στην προσπάθειά του να κάνει μία επικοινωνιακή φιέστα στις Πρέσπες, επέτρεψε να υπονομευτούν με τέτοιο τρόπο διπλωματικές προσπάθειες δεκαετιών.

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση Ζάεφ έγινε σε ελληνικό έδαφος καθώς οι δύο πρωθυπουργοί βρέθηκαν στις Πρέσπες για την υπογραφή της συμφωνίας.

Στην ουσία ο Α. Τσίπρας κοροϊδεύει μπροστά στα μούτρα τον Ελληνικό λαό.

Δεν μπορείς να ανέχεσαι εντός ελληνικής γης, την πρόκληση Ζάεφ. Η δεν καταλαβαίνεις ή δεν θες να παρέμβεις, για λόγους άγνωστους.

Τι είχε πει πριν λίγες ημέρες ο Α. Τσίπρας. Αδειάζει τον εαυτό του ο Πρωθυπουργός

Oι βόρειοι γείτονες μας συμφώνησαν να αλλάξουν τη Συνταγματική τους ονομασία για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων, «συμφώνησαν να μετονομάσουν τη χώρα τους σε Δημοκρατία της Severna Makedonija (Σεβέρνα Μακεντόνιγια), δηλαδή στη γλώσσα μας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική του δήλωση προς τον ελληνικό λαό.

Σημείωσε ότι η αλλαγή του ονόματος θα υλοποιηθεί τόσο σε ότι αφορά τις διεθνείς και διμερείς τους σχέσεις όσο όμως και στο εσωτερικό», δηλαδή το όνομα αυτό θα ισχύει erga omnes – έναντι όλων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι γείτονές μας ανέλαβαν την υποχρέωση να αναθεωρήσουν σχετικά το Σύνταγμα τους.

Και πρόσθεσε: «Με τη Συμφωνία επιτυγχάνεται ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της Ελληνικής Μακεδονίας και των Βόρειων Γειτόνων μας και μπαίνει οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό που ενέχει η σημερινή Συνταγματική τους ονομασία».

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι απαλείφονται οι αναφορές σε Μακεδονική Μειονότητα καθώς και στην ανάγκη προστασίας της και αντικαθίσταται το άρθρο για την προστασία των συνόρων με απάλειψη των προβληματικών σημερινών αναφορών. Υπογράμμισε ότι αφαιρούνται οποιεσδήποτε έστω και έμμεσα ιστορικές – αλυτρωτικές αναφορές από το προοίμιο του Συντάγματός τους.

Σήμερα τι άλλαξε;

Απίστευτος Κοτζιάς

Τη στιγμή που οι αντιπροσωπείες Ελλάδας – Σκοπίων ετοιμάζονταν για την ομαδική φωτογραφία στο Οτέσεβο, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε οικογένεια πια!».

Οργή και υβριστικά σχόλια στο facebook της ΕΡΤ την ώρα της ομιλίας Τσίπρα

Σωρεία οργισμένων και πολλές φορές υβριστικών μηνυμάτων δέχθηκε το facebook της ΕΡΤ ΑΕ την ώρα της ζωντανής μετάδοσης της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ στους Ψαράδες των Πρεσπών, αναφέρει το thessnews.gr.

Όταν το λόγο πήρε ο κ. Τσίπρας, υπήρξε καταιγισμός σχολίων από εξοργισμένους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που προφανώς είναι κάθετα αντίθετοι με τη σημερινή συμφωνία.

πηγή: pentapostagma.gr