Ζάεφ: Δεν δώσαμε τίποτα και σε κανέναν… Είπε από το βήμα της Βουλής των Σκοπίων

Η συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα, με την οποία επιβεβαιώνονται μόνιμα η ταυτότητα και η γλώσσα της Μακεδονίας…, είπε ο Ζόραν Ζάεφ στην έναρξη της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, στην οποία θα ψηφιστεί η συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.

«Έχουμε μια συμφωνία με σαφή αναγνώριση της μακεδονικής μας ταυτότητας, της μακεδονικής γλώσσας μας. Δεν δώσαμε τίποτα και σε κανέναν, ούτε κανείς πήρε τίποτα όταν συμφωνήσαμε σε γεωγραφικό προσδιορισμό.

Πρόκειται για ένα τολμηρό βήμα προς το συμφέρον του μέλλοντος των πολιτών και των παιδιών μας, προς ένα ειρηνικό μέλλον. Ας δώσουμε στη συμφωνία μια ευκαιρία.

Οι πολίτες θα έχουν τον τελικό λόγο», είπε από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Τόνισε, δε, ότι η συμφωνία με την Ελλάδα υποστηρίχθηκε από όλους τους διεθνείς εταίρους και άνοιξε τις πύλες της των Σκοπίων προς ένα ευρωπαϊκό μέλλον, ενώ είπε ότι μέχρι το τέλος του Ιουνίου αναμένει την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων από το Συμβούλιο της ΕΕ.

«Αντί για πικρία και θυμό, όλοι μαζί να γράψουμε τις μελλοντικές σελίδες, να οδηγήσουμε τους πολίτες προς μια ευημερούσα ΠΓΔΜ, ακολουθώντας το παράδειγμα των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών.

Εμείς εγγυόμαστε τη σταθερότητα και την ασφάλεια της ΠΓΔΜ, ανοίγουμε τον δρόμο προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Επιτυγχάνουμε την επιθυμία των προγόνων μας να αναγνωριστούν από όλους ως Μακεδόνες που μιλούν μακεδονικά.

Πρόκειται για μια ιστορική πράξη, για μια ιστορική ευκαιρία», ολοκλήρωσε ο κ. Ζάεφ.

ΠΗΓΗ veteranos