Ζαμπονοτυροπιτα για κάθε περίσταση!

Εύκολη, γρήγορη, πεντανοστιμη!

Υλικα:

Εκτελεση:

  1. Σε ταψί με χαρτί ψησίματος ή πυρεξ ανοίγουμε τη σφολιατα. Βάζουμε λίγη μπεσαμελ αφού έχει κρυώσει λιγο και από πάνω στρώνουμε τυρί γκουντα, γαλοπούλα και πάλι λίγη μπεσαμελ.
  2. Από πάνω βάζουμε το τριμμένο τσενταρ (εγώ αυτή τη φορά χρησιμοποίησα το Red Leceister τυρί). Εγώ έβαλα διπλή δόση από τη γαλοπούλα και τα τυριά δηλαδή άλλο ένα στρώμα από αυτά αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.

  3. Κλείνετε τη σφολιατα σχηματιζοντας ενα ρολο, καλα, αφου γυρισετε τις άκρες και πιέσετε με τα δάκτυλα σας να κλείσει για να μην ανοίξει στο ψησιμο.
  4. Γυρνάτε προσεκτικά το κλείσιμο από την κάτω πλευρά.
  5. Διαλύσετε τον κρόκο με ελάχιστο νεράκι και αλειφετε το ρόλο.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου στους 180°C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, να πάρει ωραίο χρώμα.

Υπέροχη και για πρωινό!!
Καλή επιτυχία!!

Η συνταγη είναι απο την εκπληκτικη ομαδα στο facebook: «ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ» της κ. Elena Psillia

ΠΗΓΗ: daddy-cool.gr