Υπουργείο Παιδείας: Βρείτε από εδώ τις Βάσεις 2018

Υπουργείο Παιδείας – αποτελέσματα Πανελληνίων 2018: Τα ψέματα τελείωσαν, καθώς λίγες μόλις ώρες απομένουν για να μάθουμε τις Βάσεις 2018, των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, η ανακοίνωση των βάσεων 2018 θα γίνει την Τρίτη 28 Αυγούστου.

Οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να δουν τα αποτελέσματα στην ειδική πλατφόρμα results.it.minedu.gov.gr.

Θυμίζουμε ότι οι βάσεις 2018 θα αναρτηθούν και στα Λύκεια όλης της χώρας.

Υπουργείο Παιδείας: Οι τελευταίες εκτιμήσεις

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», οι περιζήτητες Ιατρικές Σχολές πέφτουν έως 200 μόρια στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης και από 50 έως 100 στις υπόλοιπες σχολές της χώρας.

Πτώση αναμένεται και στις Πολυτεχνικές Σχολές, που μπορεί να φτάσει έως και τα 500 μόρια κάτω σε σχέση με τα βαθμολογικά «εισιτήρια» που απαίτησαν πέρυσι, ειδικά στην επαρχία.

Στην αντίθετη πλευρά, τα Παιδαγωγικά Τμήματα όλης της χώρας που μοιράστηκαν φέτος σε όλα τα επιστημονικά πεδία, αναμένεται να εκτοξευτούν έως και 2.500 μόρια σε σχέση με πέρυσι.

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών (Νομικές, Ψυχολογίες), αναμένεται να καταγραφεί σταθερότητα και μικρή άνοδος στα περιζήτητα τμήματα του πεδίου.


Ωστόσο, δεν αναμένεται οι βάσεις να ανέβουν περισσότερο από 100 μόρια, με εξαίρεση τα Παιδαγωγικά που θα ανέβουν εκατοντάδες μόρια πανελλαδικά.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, των Θετικών Επιστημών (Πολυτεχνεία, Φυσικομαθηματικές) αναμένεται γενική πτώση των βάσεων.

Στις σχολές υψηλής ζήτησης του κέντρου βέβαια αναμένεται μικρότερη πτώση.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, των Επιστημών Υγείας (Ιατρικές Σχολές) αναμένεται επίσης πτώση των βάσεων.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι φέτος στην Ιατρική Αθήνας είναι πολύ πιθανό η βάση εισαγωγής να είναι λίγο κάτω από τα 19.000 μόρια.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, των Οικονομικών Επιστημών και της Πληροφορικής, αναμένεται σταθερότητα βάσεων και μικρή άνοδος σε κάποιες σχολές.


Τέλος, οι βάσεις εισαγωγής στις Στρατιωτικές, Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Σχολές σε όλα τα επίπεδα θα κυμανθούν στα ίδια σχεδόν επίπεδα με τα περσινά.

Υπουργείο Παιδείας: Χρήσιμες συμβουλές για τους φοιτητές και τη φοιτητική κατοικία

Συμβουλές για την ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας και την αποφυγή πιθανών κινδύνων δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής 2018 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για την εύρεση κατοικίας, υπάρχουν, σε κάθε πόλη, μεσιτικά γραφεία, αγγελίες, ιστοσελίδες, ενοικιαστήρια, ανακοινώσεις και καλό θα ήταν πριν την αναζήτηση να γίνει αξιολόγηση της περιοχής και της προσφοράς κατοικίας μέσα από τα τοπικά μέσα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ψάχνοντας, για σπίτι, πρέπει να γνωρίζουμε:

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2018: Εκτιμήσεις για ΟΛΕΣ τις σχολές από τον Στράτο Στρατηγάκη

Εκτιμήσεις βάσεων 2018: Η νέα ανάλυση από τον Χρήστο Κάτσικα

Ανακοίνωση βάσεων 2018: Η ημερομηνία που θα βγουν από το υπουργείο