Τι είπε ο ιατροδικαστής.

Με κομμένη την ανάσα εξακολουθεί να παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις για την υπόθεση των νεκρών παιδιών από την Πάτρα. Οι τρεις κόρες της οικογένειας Δασκαλάκη έφυγαν από τη ζωή με απόσταση τριών ετών, γεγονός που πυροδότησε πλήθος εικασιών και σεναρίων.

«Ο θάνατος της Μαλένας δεν οφείλεται ούτε στην λευχαιμία ούτε στην ηπατική ανεπάρκεια. Η κλινική εικόνα του παιδιού ήταν άριστη και η αιτία θανάτου δεν είναι η λευχαιμία, γιατί η λευχαιμία δεν προκαλεί αιφνίδιο θάνατο, έχει εξέλιξη. Η Μαλένα δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια αυτό είναι αποδεδειγμένο από τις εξετάσεις που έγιναν την προηγούμενη μέρα. Ούτε κλινικά ούτε εργαστηριακά. Ήταν ένα παιδί χαρούμενο που έπαιζε και γελούσε μέχρι που έφυγε», ανέφερε αρχικά η γιατρός που εξέτασε την Ίριδα στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

«Ο ιατροδικαστής ενδεχομένως να είδε κάποιες αλλοιώσεις στο ήπαρ που να έχουν σχέση με τα φάρμακα οι οποίες όμως δεν είχαν λειτουργικές συνέπειες. Το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση, το να πεθαίνεις από ηπατική ανεπάρκεια, προηγείται μία λειτουργική διαταραχή του ήπατος. Δεν είναι αιφνίδιος θάνατος η ηπατική ανεπάρκεια», συμπλήρωσε.

«Μπορεί να έχεις κεραυνοβόλο ηπατική δυσλειτουργία, αλλά θα έχεις πρώτα κλινικά σημάδια, είσαι πτώμα, χάλια, πέφτεις σε κώμα. Το παιδί δεν είχε τίποτα, ήταν ένα αγγελούδι χαρούμενο. Δεν υπάρχουν δεδομένα από τί πέθανε το παιδί. Η ιατρική πρέπει να σκύψει πάνω από αυτό το θέμα, σε όλους τους τομείς της, γονιδιακά, τοξικολογικά, ψυχολογικά για να βρεθεί η απάντηση και να αναπαυθεί η ψυχούλα και των τριών παιδιών καθώς και η συνείδηση των γονιών. Δε το χωρά ανθρώπινος νους να έχουν φύγει έτσι 3 παιδιά», δήλωσε η γιατρός της Μαλένας στην εκπομπή του Mega.

Ο ιατροδικαστής, Σωτήρης Μπουζιάνης, αποκάλυψε στο «Χαμογέλα και Πάλι», το στάδιο που βρίσκονται οι έρευνες, σχετικά με τα αίτια θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας.

«Πάμε σιγά σιγά προς το παρόν. Έχουν βρεθεί κάποιες φαρμακευτικές ουσίες, οι οποίες πρέπει να συγκριθούν με αυτές που έπαιρνε η Τζωρτζίνα, στην φαρμακευτική αγωγή της. Θα γίνει και ποσοτικός έλεγχος προκειμένου να δούμε σε τί ποσότητα συναντώνται και μετά να προχωρήσουμε στα βαρέα μέταλλα. Μπορεί να βρεθεί ουσία που καταστέλλει το ανοσοποιητικό», δήλωσε ο κ. Μπουζιάνης.

Πηγή: dailymedia.com.gr