Μέχρι στιγμές φαίνεται πως δεν έχει εντοπιστεί κάποια ουσία στην 9χρονη, παρά μόνο τα φάρμακα τα οποία έπαιρνε

Απαντήσεις στις τοξικολογικές εξετάσεις στην 9χρονη Τζωρτζίνα αναζητούν οι Αρχές για να λύσουν το μυστήριο με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Μέχρι στιγμές φαίνεται πως δεν έχει εντοπιστεί κάποια ουσία στην 9χρονη, παρά μόνο τα φάρμακα τα οποία έπαιρνε. Ωστόσο, επειδή καμία ουσία δεν είναι μη ανιχνεύσιμη, οι έρευνες περνούν στο επόμενο στάδιο, στην ανίχνευση βαρέων μετάλλων, για να δουν οι αστυνομικοί αν το παιδί έχει λάβει αρσενικό ή κάλιο. Για την ιστορία, οι πιο συχνές ανεπιθύμητες παρενέργειες των αυξημένων επιπέδων του καλίου είναι οι διαταραχές στον καρδιακό μυ.

Το κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης, μια χημική ουσία ικανή να παράγει ενέργεια. Σε ό,τι αφορά την καρδιά, αυτό το μέταλλο βοηθά στη ρύθμιση του καρδιακού παλμού. Τα αυξημένα επίπεδα καλίου, ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν αίσθημα παλμών της καρδιάς και ανωμαλίες που μπορούν να οδηγήσουν σε διακοπές του κτύπου της καρδιάς, που ονομάζονται αρρυθμίες. Οι αρρυθμίες πρέπει να διορθωθούν το συντομότερο δυνατόν, δεδομένου ότι θέτουν τον ασθενή σε κίνδυνο για αιφνίδιο θάνατο. Τα πολύ υψηλά επίπεδα καλίου μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και σταμάτημα της καρδιάς, σύμφωνα με πληροφορίες από το pelop.gr.

Καθώς το κάλιο βοηθά στη μεταβίβαση των ηλεκτρικών ερεθισμάτων μέσω των νεύρων, τα αυξημένα επίπεδά του μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα, στέλνοντας ανακριβή σήματα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια σειρά νευρολογικών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της μυϊκής αδυναμίας ή ακόμα και της παράλυσης.

Πηγή: instanews.gr