Υπέρβαρη Γυναίκα Αποφάσισε να Βγει με το Μαγιό της στην Παραλία. Προσέξτε Τις Αντιδράσεις του Κόσμου.
Www.true.gr

Υπέρβαρη Γυναίκα Αποφάσισε να Βγει με το Μαγιό της στην Παραλία. Προσέξτε Τις Αντιδράσεις του Κόσμου.

Όταν η φωτογράφος Haley Morris-Cafiero αποφάσισε να φωτογραφίσει τον εαυτό της σε περιβάλλοντα που την έκαναν να αισθάνεται άβολα, δεν περίμενε να καταλήξει με ένα άλλο έργο που της απέφερε παγκόσμια φήμη.

Το «Wait Watchers» είναι ένα κοινωνικό πείραμα με τη μορφή μιας σειράς φωτογραφιών που συλλέγονται σε ένα βιβλίο που καταγράφει το πώς οι περαστικοί αντιδρούν βλέποντας υπέρβαρους ανθρώπους στο δρόμο.

Το 2010, η φωτογράφος είχε βγάλει μια selfie στην πλατεία Times Square, όταν παρατήρησε ότι ένας άντρας πίσω της την κοιτούσε, αντί να ποζάρει για τη δική του φωτογραφία.

«Έχω ακούσει ανθρώπους να σχολιάζουν το βάρος μου, αλλά ποτέ πριν δεν είχα σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το καταγράψω σε εικόνες», εξήγησε εκφράζοντας την επιθυμία της να διερευνήσει περαιτέρω τέτοιες καταστάσεις.

Έτσι, η γυναίκα έστηνε μια φωτογραφική μηχανή με ένα τρίποδο σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο θεωρούσε ενδιαφέρον για να τραβήξει selfie, κάνοντας φυσιολογικά πράγματα όπως μιλώντας στο τηλέφωνο ή τρώγοντας παγωτό.

Ποτέ δεν ντύθηκε ανάλογα για την περίσταση, καθώς δεν ήθελε τα ρούχα της να προσελκύσουν την προσοχή και ποτέ δεν έκανε τίποτα για να προκαλέσει τα βλέματα των άλλων ανθρώπων.

Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών, η Morris-Cafiero έλαβε πολλά σχόλια που την ενθάρρυναν να ξεκινήσει να αθλείται, να ντύνεται όμορφα και να μακιγιάρεται.

Αυτό την ενέπνευσε να συνεχίσει με τη σειρά φωτογραφιών, αλλά αυτή τη φορά προσπάθησε να φωτογραφίσει τις αντιδράσεις των ξένων όταν έκανε ακριβώς αυτό που το διαδίκτυο την πρότεινε να κάνει. Αλλά οι αντιδράσεις των άλλων, ήταν ακόμη οι ίδιες.

Ο φωτογράφος, που έχει αντιμετωπίσει διατροφικές διαταραχές στο παρελθόν και πάσχει από υποθυρεοειδισμό, ισχυρίζεται ότι δεν ενδιαφέρεται για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι γι’ αυτό και το έργο της δεν την κάνει να αισθάνεται άσχημα.

Η σειρά έχει προκαλέσει κάποιες διαμάχες στο διαδίκτυο, καθώς δεν υποστηρίζουν όλοι τους ισχυρισμούς της φωτογράφου.

Ενώ οι φωτογραφίες δείχνουν τους ξένους να κοιτάζουν τον φωτογράφο, κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη σιγουριά ότι όλα τα βλέμματα είναι κοροϊδευτικά ή επικριτικά.

Σύμφωνα με πολλούς, οι ξένοι δεν είναι απαραιτήτως αρνητικοί όταν κοιτάζουν κάποιον, απλά θα περίεργοι για την κάμερα.

Εσείς τι πιστεύετε;

Credit: boredpanda.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr