Υπέροχο Μπισκοτογλυκό με 2 κρέμες σοκολάτα & σαντιγί
Www.true.gr

Υπέροχο Μπισκοτογλυκό με 2 κρέμες σοκολάτα & σαντιγί

1508381291_47_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG

Φτιάξτε την  όλοι !!! Είναι φανταστική πανεύκολη γρήγορη και σχετικά οικονομική για ολόκληρη τούρτα !!!

1508381291_986_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG
1508381292_974_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG

Θα χρειαστούμε
1 πακέτο μπισκότα πτι μπέρ
1 κυπελάκι βιτάμ
4 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
7 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές σούπας μερέντα
1 κουτάκι Morfat σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια

Καραμέλα πάγος -Συνταγή και υλικά παρακάτω.

1508381292_663_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG

Τι κάνουμε
Σε μία φόρμα -τσέρκι -στρώνουμε όλα τα μπισκότα ακανόνιστα αρκεί να γεμίσει όλη η βάση επιφάνεια -κρατάμε ένα για στόλισμα-

1508381293_873_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το κορν φλάουρ το οποί έχουμε διαλύσει στο 1 φλιτζάνι γάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε όλο το βούτυρο την σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και την  μερέντα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν -αν χρειαστεί βάλτε το λίγο επάνω στο ζεστό μάτι .-Αν δεν λιώνουν -.
Εδώ προσθέτουμε μέσα στην σοκολάτα και τα κομματάκια καραμέλα πάγος ανακατεύοντας.
Συνταγη πιό κάτω για την κατασκευή της καραμέλας.

1508381293_205_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG
1508381293_678_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG

Αδειάζουμε το μείγμα επάνω από τα μπισκότα το στρώνουμε ομοιόμορφα το σκεπάζουμε με μεμβράνη νάυλον κουζίνας και σε 15 λεπτά το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει περίπου 1 ώρα.

1508381293_126_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG

Μετά την 1 ώρα χτυπάμε την σαντιγί να αφρατέψει καλά περίπου 10 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε και την βανίλια και το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε πιο ελαφριά να ομογενοποιηθούν .


1508381293_221_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG
1508381293_831_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG
1508381293_401_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG
1508381293_581_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG
1508381293_903_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG

Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω από την σοκολάτα την στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά -όχι κατάψυξη -Εγώ το έφτιαξα βράδυ και το άφησα όλη νύχτα -λογικά θέλει 3 ώρες τουλάχιστον .

1508381293_694_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 2 με 3 κουταλιές σούπας γάλα και προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές σούπας Μερέντα ανακατεύουμε επάνω σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει και να γίνει ρευστή σοκολάτα.

1508381293_431_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG
1508381293_976_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG
1508381294_756_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε την υγρή σοκολάτα να κάνουμε σχέδια όπως μας αρέσει κι όπως βγουν.
Με το χέρι τρίβουμε και το ένα μπισκότο που κρατήσαμε σε όλη την επιφάνεια ή ρίχνουμε αντί για μπισκότο λίγα κομματάκια πάγος καραμέλα αν σας αρέσουν τα κριτσανιστά  και ..έτοιμηηηη  !!!!

1508381294_214_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG

Δεν υπάρχει η γεύση του -ιδανικό και για τούρτα γενεθλίων  θα ξετρελαθούν όλοι !!! Καλή επιτυχία !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καραμέλα πάγος και πως την ετοιμάζουμε πανεύκολα !!!

1508381294_323_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG

Δοκίμασα πολλούς τρόπους κολλούσαν σπάτουλες τηγάνια κτλ ώσπου ανακάλυψα αυτήν την πανεύκολη μέθοδο !!


Υλικά
1 κούπα τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά νερού νερό
λαδόκολλα
λίγο καλαμποκέλαιο

Τι κάνουμε

1508381294_911_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχουμε ζεστάνει -όχι κάψει –
την ζάχαρη τον χυμό λεμονιού και το νερό .

Αρχίζουμε με μία ξύλινη σπάτουλα και ανακατεύουμε συνέχεια.
Θα το δούμε να κοχλάζει και θα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σκουρύνει πολύ να γίνει σκούρο μελί -τότε είναι έτοιμο.

1508381294_547_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG
1508381294_893_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG

Κόβουμε ένα μεγάλο τετράγωνο λαδόκολλα το ακουμπάμε σε επιφάνεια που αντέχει τα καυτά και την περνάμε με το λάδι ελαφρώς.
Αδειάζουμε επάνω την καραμέλα φροντίζοντας να μην την ρίξουμε σαν βουνό όλη μαζί αλλά να κινούμε πέφτοντας το τηγάνι να γίνει λεπτή -αν πέσει όλη μαζί στρώστε την στα γρήγορα με την ξύλινη σπάτουλα να λεπτύνει.

1508381294_105_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG
1508381294_560_%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF.JPG

Σε λίγα λεπτά θα παγώσει .
Σκεπάζουμε με την λαδόκολλα που έχουμε φροντίσει να είναι μεγάλη και με ένα γουδί ή σκληρό αντικείμενο σπάμε την καραμέλα πλέον σε κομματάκια μικρά ή μεγάλα και την χρησιμοποιούμε σε οτι φτιάχνουμε .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

[Πηγή]

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr