Υπέροχα νέα: Το κράτος καλύπτει εξ’ ολοκλήρου τη θεραπεία του μικρού Αντώνη

Η ιστορία του συγκίνησε το παγκύπριο. Όλοι οι Κύπριοι έγιναν μία γροθιά για να βοηθήσουν τον μικρό Αντώνη Χρίστου, ο οποίος πάσχει από Νωτιαία Μυική Ατροφία τύπου 1.

Τα πιο ευχάριστα νέα ήρθαν από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο αποφάσισε να καλύψει εξ’ ολοκλήρου τη εξειδικευμένη θεραπεία του 22 μηνών Αντώνη.

Η χαρμόσυνη αυτή εξέλιξη για το μόλις 22 μηνών παιδάκι και τους γονείς του, έρχεται έπειτα από την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, αλλά και του ίδιου του Υπουργού προσωπικά, έπειτα που πληροφορήθηκε για το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός και η Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας ήρθαν άμεσα σε επαφή με τους γονείς του μικρού Αντώνη, συστήνοντάς τους όπως αποταθούν και υποβάλουν αίτημα στην Επιτροπή Ονομαστικών Αιτημάτων των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών.

Οι γονείς υπέβαλαν το αίτημά τους στην Επιτροπή Ονομαστικών Αιτημάτων, για να έρθει το φάρμακό, χθες το βράδυ. Έτσι, η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα το πρωί εκτάκτως και το ενέκρινε στη βάση επιστημονικών κριτηρίων και των σχετικών κατευθυντήριων γραμμών και με την ενεργό εμπλοκή του Διευθυντή των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Λούη Παναγή. Θ

Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας, αναφέρεται πως έπειτα από επικοινωνία που είχαν οι αρμόδιοι λειτουργοί του Υπουργείου με την οικογένεια του μικρού Αντώνη, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία, και λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, πραγματοποιήθηκε το πρωί συνεδρία της Επιτροπής Ονομαστικών Αιτημάτων, η οποία εξέτασε το αίτημα της οικογένειας για κάλυψη των εξόδων για λήψη της θεραπείας.

«Σύμφωνα με τα αιτιολογικά που παρουσιάστηκαν και στη βάση επιστημονικών κριτηρίων, η Επιτροπή ενέκρινε το αίτημα και ενημέρωσε σχετικά την οικογένεια. Στη συνέχεια, θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προμηθευτεί η οικογένεια το φαρμακευτικό σκεύασμα από το εξωτερικό, μέσω του Υπουργείου Υγείας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ικανοποίηση Νίκου Αναστασιάδη

«Χαίρομαι γιατί μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Υγείας και δικές του ενέργειες η δαπάνη για θεραπεία του μικρού Αντώνη μπορεί καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από το κράτος», έγραψε μετά την εξέλιξη αυτή στο twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Η αγάπη του κόσμου

Όλη η Κύπρος μια αγκαλιά για τον μικρό Αντώνη. Σε μόλις μία εβδομάδα συγκεντρώθηκαν πέραν των 100 χιλιάδων μέσω του PayPal. Στο PayPal έχει δημιουργήθηκε ειδική σελίδα μέσω της οποίας όποιος επιθυμούσε προσέφερε χρήματα «Για τον Αντώνη, με Αγάπη». Λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης 20/08 και λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του Υπουργείου, το ποσό είχε ανέλθει στις 108,160,11 Ευρώ!

Πηγή: omorfhzwh.gr