Κακοποίηση ζώων: Πολύ συχνά, ορισμένες ράτσες σκυλιών θεωρούνται επιθετικές όταν το γάβγισμα τους είναι χειρότερο από το δάγκωμα τους. Ως αποτέλεσμα μεγάλα, φαινομενικά ζόρικα σκυλιά αντιμετωπίζονται με άσχημο τρόπο επειδή, πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι διαφορετικά θα ήταν βίαια.

Κακοποίηση ζώων: Γιατί έγινε το συμβάν
Ενώ κάποιες ράτσες σκύλων έχουν την τάση να το παίζουν σκληροί, οποιαδήποτε εξαιρετικά επιθετική συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα κακοποίησης. Όταν ένας υπάλληλος αισθάνθηκε ότι ο γερμανικός ποιμενικός που περιποιούσε, δεν συμπεριφερόταν όπως έπρεπε, το κακοποίησε το σκληρά που του έσπασε στην κυριολεξία την ουρά του.

Κακοποίηση ζώων: Ο Groomer κακομεταχειρίστηκε βίαια έναν Γερμανό Ποιμενικό
Στις 6 Φεβρουαρίου, ένας άνδρας πήγε τον σκύλο του, στο ραντεβού του στο Groomingdales Pet Spa, στη Φλώριδα. Όταν τον πήρε αργότερα, δεν ανταποκρινόταν στις εντολές του και ήταν πολύ ανήσυχος. Τον πήγε στο νοσοκομείο όπου ανακάλυψαν πως η ουρά του ήταν σπασμένη και χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί.

Ο σερίφης της κομητείας του Brevard, διερεύνησε την υπόθεση και βρήκε την τρομακτική καταγραφή από την κάμερας ασφαλείας του καταστήματος. Το βίντεο έδειξε τον James Suthann, έναν υπάλληλο από τη Groomingdales, που προσπαθούσε να αναγκάσει τον σκύλο να καθίσει κατά τη διάρκεια της περιποίησης του.

Επειδή δεν άκουγε, ο Suthann τον έπιασε από την ουρά και όπως ο σκύλος προσπάθησε να απομακρυνθεί, έσπασε. Το βίντεο αποκάλυψε επίσης πως ο Suthann έδεσε τον σκύλο και τον χτυπούσε στο κεφάλι με το στόμιο του ντους.

Κακοποίηση ζώων: Συμβουλές για να ελέγξετε την επιθετικότητα των σκύλων
Υπομονή. Για να φροντίσετε κακοποιημένα σκυλιά, χρειάζεστε πολλή υπομονή. Επειδή το σκυλί σας χρειάζεται συναισθηματική θεραπεία, βοηθώντας τον να αισθάνεται ασφαλής και ότι τον αγαπάνε, θα πάρει χρόνο.
Δημιουργήστε έναν ασφαλή χώρο. Είναι σημαντικό το σκυλί σας να έχει ένα ήσυχο και άνετο χώρο που να θεωρεί δικό του.
Χαμόγελο. Τα σκυλιά είναι επιδέξια στο να λαμβάνουν τη μη λεκτική επικοινωνία. Χαμογελώντας στο σκυλί σας όσο πιο συχνά μπορείτε, θα το κάνετε να καταλάβει ότι είστε στοργικός και αξιόπιστος.
Αργές κινήσεις. Το σκυλί σας θα είναι πιο διατεθειμένο να σας αφήσει να πλησιάσετε αν τον πλησιάσετε αργά.
Δημιουργήστε μια ρουτίνα. Δίνοντας στο σκυλί σας κάτι που να τον κάνει να ανυπομονεί καθημερινά για αυτό, μπορεί να τον βοηθήσει να αισθάνεται γειωμένος και ασφαλής.
Μην φωνάζετε. Πάντα να μιλάτε στο σκυλί σας με απαλή φωνή, ακόμα και όταν δίνετε εντολές. Η φωνή συχνά ενισχύει τους φόβους ενός σκύλου και προσκαλεί την βία.
Εκπαιδεύστε άλλους. Βεβαιωθείτε ότι όποιος πλησιάζει το σκυλί σας αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να γίνει επιθετικός και χρειάζεται επιπλέον φροντίδα. Διδάξτε τους πώς να συμπεριφερθούν στο σκυλί σας με αγάπη και δίχως σκληρότητα ή φόβο.
Θετική ενίσχυση. Ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσετε τα κακοποιημένα σκυλιά είναι να προσφέρετε πολλές περιποιήσεις και έπαινο. Αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από την τιμωρία, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε βίαια αντίποινα.
Μίσθωση ενός επαγγελματία εκπαιδευτή. Η εκπαίδευση στο σπίτι είναι ζωτικής σημασίας για τη φροντίδα των σκύλων που έχουν κακοποιηθεί. Αλλά η πρόσληψη ενός επαγγελματία για να βοηθήσει με την αποκατάσταση μπορεί να δώσει στο σκυλί σας την υποστήριξη που χρειάζεται.