Ξύπνησε το Πρωί με Πυρετό και Είχε Παντού Σπυράκια. Αυτό που το Προκάλεσε, θα σας Προβληματίσει!

Για πολλούς γονείς, το να πάνε τα παιδιά τους σε ένα δημόσιο χώρο είναι καλή ευκαιρία για άσκηση και κοινωνικοποίηση με άλλα παιδιά. Ωστόσο, αυτά τα μέρη μπορούν να είναι γεμάτα βακτήρια και ιούς.

Η Madelyn, μία μητέρα από τις Φιλιππίνες, το βίωσε αυτό από πρώτο χέρι όταν ο γιος της Clark κόλλησε την νόσο των χεριών, των ποδιών και του στόματος αφού τον πήγε να παίξει σε ένα εμπορικό.

Άρχισε να βλέπει συμπτώματα από την επόμενη κιόλας μέρα. Ο γιος της ξύπνησε με υψηλό πυρετό και ήταν γεμάτος με κόκκινα σημάδια από τα χέρια μέχρι τα πόδια του.

Αφού τον πήγε στο νοσοκομείο, ο γιατρός διαπίστωσε πως έπασχε από την ασθένεια αυτή. Γι’αυτό, αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της στο Facebook για να προειδοποιήσει και άλλους γονείς να προσέχουν όταν πάνε τα παιδιά τους σε τέτοια μέρη.

Είπε: «η ανάρτηση έχει σκοπό να ενημερώσει τους γονείς για να αποτρέψουν την μόλυνση των παιδιών τους από την ασθένεια αυτή και για να ξέρουν πώς να αντιδράσουν σε περίπτωση που τα παιδιά τους κολλήσουν.»

Τα συμπτώματα της νόσου χεριών, ποδιών και στόματος

Αυτή η ασθένεια είναι αρκετά συνηθισμένη στα παιδιά και κυρίως σ’αυτά που είναι κάτω των 5, παρόλο που είναι πιθανό να κολλήσει και ενήλικος.

Είναι αρκετά μεταδοτική και εξαπλώνεται με την επαφή με κάποιον που έχει τον ιό, κυρίως μέσα από το σάλιο ή άλλα σωματικά υγρά.

Συνήθως είναι ελαφριά ασθένεια που διαρκεί μόνο μερικές μέρες αλλά μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως την αφυδάτωση και έτσι είναι σημαντικό να πίνετε αρκετά υγρά.

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της ασθένειας: 

Εάν καταλάβετε πως το παιδί σας πάσχει από την ασθένεια αυτή, καλό θα ήταν να μιλήσετε άμεσα με τον γιατρό σας και να ξεκινήσετε την θεραπεία.

Πηγή