Ξινίλα Όχι, Φρεσκάδα Ναι: Προσθέστε Αυτό Κατά την Πλύση και Κάντε τα Ρούχα σας να Μυρίζουν Υπέροχα
Www.true.gr

Ξινίλα Όχι, Φρεσκάδα Ναι: Προσθέστε Αυτό Κατά την Πλύση και Κάντε τα Ρούχα σας να Μυρίζουν Υπέροχα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βγαίνετε από ένα ζεστό ντους και να τυλίγεστε με μια ωραία ζεστή, μαλακή πετσέτα … απλά για να ανακαλύψετε ότι η πετσέτα μυρίζει μούχλα. Και κανείς δεν το θέλει αυτό. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει πολλές φορές και με τα ρούχα μας, που ενώ είναι φρεσκοπλυμένα, όταν πάμε να τα φορέσουμε ανακαλύπτουμε πως έχουν μία βαριά μυρωδιά μούχλας ή ξινίλας;

Γιατί οι πετσέτες μας τείνουν να μυρίζουν, ακόμα και αφού τις πλύνουμε;

Όταν οι πετσέτες αποθηκεύονται, ενώ είναι εν μέρει υγρές, τείνουν να αναπτύσσουν ξινή οσμή. Κατά ειρωνικό τρόπο, μια άλλη πηγή της μυρωδιάς των πετσετών προέρχεται από τη συσσώρευση απορρυπαντικού / μαλακτικού. Αυτές οι συσσωρεύσεις προκαλούν επίσης την απώλεια της απαλότητας και της απορροφητικότητας των πετσετών.

Έτσι, αν πλένετε τις πετσέτες σας ως συνήθως, και χρησιμοποιείτε μαλακτικό υφασμάτων, τι κάνετε λάθος; Υπάρχει κάποιος τρόπος να καθαρίσετε τις πετσέτες που θα αποκαταστήσουν αυτή την άσχημη μυρωδιά;

Δεν χρειάζεται να πλένετε τις πετσέτες σας με κάποιο περίεργο, διαφορετικό τρόπο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε ένα επιπλέον ειδικό συστατικό: λευκό ξύδι.

Το TODAY Show ζήτησε από την Carolyn Forté, υπεύθυνη οικιακών συσκευών, προϊόντων καθαρισμού και υφασμάτων στο Ινστιτούτο Καθαριότητας, για συμβουλές για την ανανέωση των δύσοσμων πετσετών. Ορκίζεται ότι προσθέτοντας ένα φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι στο πλυντήριο, κρατάει τις πετσέτες της αφράτες και μυρωδάτες.


«Γεμίζω στο πλυντήριο μόνο το διανομέα μαλακτικού στο μέγιστο επίπεδο με ξίδι, και έτσι αυτόματα διανέμεται στο τελικό ξέβγαλμα. Διαφορετικά, στα σύγχρονα πλυντήρια, δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να το προσθέσετε στην κατάλληλη στιγμή.»

Κατά τη διάρκεια του τελικού ξεβγάλματος του κύκλου πλυσίματος, ρίξτε ένα φλιτζάνι ξύδι στον διανομέα μαλακτικού. Η μυρωδιά του ξιδιού θα φύγει και οι πετσέτες σας θα γίνουν πιο αφράτες από ποτέ.

Παρόλο που αυτό είναι το μυστικό όπλο για να απομακρύνετε τις άσχημες μυρωδιές από τις πετσέτες, η Forté σημειώνει ότι δεν χρειάζεται να τις πλένετε με ξύδι κάθε φορά. Είναι καλύτερο να το κάνετε μόνο όταν παρατηρείτε ότι επιστρέφει η άσχημη μυρωδιά στο ύφασμα. Αν χρησιμοποιήσετε αυτό το τέχνασμα με κάθε πλύση, οι πετσέτες σας θα αρχίσουν να μυρίζουν λιγότερο σαν μούχλα και περισσότερο σαν ξύδι.

Όχι ό,τι πιο ευχάριστο.


Εάν οι πετσέτες σας αρχίζουν να μυρίζουν σαν ξύδι, απλώς προσπαθήστε να τις  ξεπλύνετε χωρίς απορρυπαντικό μια ακόμη φορά. Αυτό το δεύτερο ξέβγαλμα θα πρέπει να τις κρατήσει εξίσου απαλές και φρέσκες, ενώ ταυτόχρονα θα είναι σε θέση να απομακρύνουν εκείνη την παρατεταμένη μυρωδιά.

Το ξίδι είναι θαυματουργό προϊόν. Μπορεί να απομακρύνει λεκέδες από σχεδόν οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων υφασμάτων και πιάτων, είναι υπέροχο για να κάνετε τις συσκευές να λάμπουν, και απομακρύνει τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγεία εύκολα.

Μιλώντας για αφαιρετικό λεκέδων, το ξύδι δεν κάνει απλά τις πετσέτες πιο αφράτες, πιο απορροφητικές, και πιο μυρωδάτες, μπορεί επίσης να καθαρίσει τους λεκέδες στις πετσέτες! Για λίγη επιπλέον ενίσχυση σε πραγματικά σκληρούς λεκέδες, προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα σε χρωματιστές πετσέτες. Όταν τις βγάλετε από το στεγνωτήριο, θα μοιάζουν σαν να τις αγοράσατε μόλις από κατάστημα!

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr