Ξεσπά η μάνα του 11χρονου Λεωνίδα: «Σκότωσαν το παιδί μου! Του έδωσαν πατίνι για 5 ευρώ» (video)

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ο 11χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά ενώ βρισκόταν πάνω στο πατίνι του, όταν ένα διερχόμενο Ι.Χ. τον παρέσυρε, άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του Παίδων.

Ο 11χρονος Λεωνίδας κηδεύτηκε σήμερα στην πατρίδα του την Αλβανία, ενώ η τοπική κοινωνία της Κρήτης είναι σοκαρισμένη, από το περιστατικό. Η αστυνομία διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 11χρονος προμηθεύτηκε το πατίνι και βρέθηκε στο σημείο.

Η μητέρα του αδικοχαμένου Λεωνίδα, μίλησε στην εκπομπή Live News και κατήγγειλε ότι κάποιο κατάστημα νοίκιασε στο μικρό αγόρι για 5 ευρώ το πατίνι, χωρίς να υπάρχει έγκριση από κάποιον κηδεμόνα. Μάλιστα όπως αναφέρει η χαροκαμένη μητέρα, τo κατάστημα αυτό νοικιάζει πατίνια χωρίς κράνος και σε άλλα ανήλικα παιδιά. Η κ. Εμιλιάνα ζητάει παραδειγματική τιμωρία για εκείνους που οδήγησαν το παιδί της στον θάνατο:

«Του δώσανε το πατίνι για 5 ευρώ. Δίνουν και στα άλλα μικρά παιδιά, σκοτώσανε το παιδί μου. Ζητώ από το κράτος να τιμωρηθούν. Σήμερα πέθανε το παιδί μου, αύριο – μεθαύριο κάποιος άλλος. Το μαγαζί ήταν ανοιχτό μέχρι χθες. Πρώτον, είναι απαγορευμένο από το κράτος. Δεύτερον πως έδωσε το πατίνι σε ένα 11χρονο, χωρίς κράνος χωρίς να είναι δίπλα η μητέρα του. Ζητώ από το κράτος να τιμωρηθεί βαριά», δήλωσε η μητέρα.