Ξεπέρασε τη Μύκονο και πάει για lockdown: Το πιο όμορφο νησί της Ελλάδας στα όρια της καραντίνας

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα μας (αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο) είναι πια κάτι παραπάνω από γνωστή: παρά το γεγονός πως οι εμβολιασμοί προχωρούν- σε καμία περίπτωση, όμως, με τους ρυθμούς που πρέπει- και αν και προερχόμαστε από έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα με 7 ολόκληρους μήνες σε lockdown, η μετάλλαξη Δέλτα επιβάλλει τους δικούς της κανόνες, ανεβάζοντας τα ημερήσια κρούσματα στα ύψη.

Κάπως έτσι, είδαμε προορισμούς που ουδείς θα περίμενε (λόγω του γεγονότος πως προσελκύουν το ενδιαφέρον πληθώρας τουριστών) να… κλείνουν ή, έστω, να τίθενται εκ νέου σε καθεστώς περιορισμών.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων η Μύκονος. Το Νησί των Ανέμων αν και είναι με διαφορά ο νούμερο 1 τουριστικός προορισμός της χώρας το καλοκαίρι πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα με απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 01:00 και 06:00 και με… έλλειψη μουσικής παντού.

Ωστόσο, δυστυχώς, η Μύκονος δεν είναι το μόνο νησί που πονοκεφαλιάζει τους εμπειρογνώμονες. Κι αυτό γιατί παίρνοντας ως δεδομένη την αύξηση των μετακινήσεων τον Αύγουστο καταλαβαίνει κανείς πως αυξάνεται κατακόρυφα και ο κίνδυνος της περαιτέρω διασποράς του ιού.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο σημείο η εξωτική Σαντορίνη, αυτό το πανέμορφη ελληνικό νησί, να βρίσκεται μια ανάσα από το lockdown και την εφαρμογή σκληρών μέτρων. Τα νούμερα που «γράφει» εσχάτως η Σαντορίνη είναι εξαιρετικά ανησυχητικά, καθώς σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ χθες είχαμε ακόμα 25 κρούσματα εκεί- ένα νούμερο εξαιρετικά υψηλό, δηλαδή.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επέστησε για τελευταία φορά την προσοχή και ήταν ξεκάθαρος πως το νησί των Κυκλάδων θα έχει σοβαρό πρόβλημα στο εγγύς μέλλον αν συνεχίσει έτσι, κάτι που θα σημάνει… κλείσιμο.

Φυσικά, αυτό είναι κάτι που απευχόμαστε, όμως ουδείς μπορεί ν’ αποκλείσει την πιθανότητα να μπει σε lockdown τον πιο κομβικό μήνα ολόκληρης της χρονιάς.

πηγη: instanews.gr