Ξεκίνησε η δίκη: » Θάβει» την Ειρήνη ο Εισαγγελέας – «Γνώριζες τι μετέφερες και το καταλάβαμε όταν…»

Η δίκη της 21χρονης Ειρήνης που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης ξεκίνησε στην Κίνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το STAT, ο εισαγγελέας της έδρας ήταν ιδιαίτερα σκληρός στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου στη δίκη του μοντέλου.

«Γνώριζες ότι μετέφερες ναρκωτικά στην τσάντα σου», της είπε. «Οι αρχές σε υποπτεύθηκαν μόλις έφτασεσ από την Αιθιοπία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Είχες δυο τσάντες, η μια ήταν ασυνήθιστα πιο βαριά και πιο παχιά», είπε. «Την άνοιξαν και βρήκαν την ποσότητα των ναρκωτικών». «Δεν είχες μαζί σου κανένα έγγραφο ή συνταγή γιατρού που να δείχνει ότι ήταν για νόμιμη χρήση. Από τα μηνύματα στο facebook και στο κινητό του αποδεικνύεται ότι είχες άγχος πως θα περάσεις τους ελέγχους», ανέφερε επίσης ο εισαγγελέας.

Η Ειρήνη κατηγορείται για κατοχή και εισαγωγή στην Κίνα 2,6 κιλών κοκαΐνης τον Νοέμβριο του 2017 και κνδυνεύει με ποινή 26 ετών στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ. Η Ειρήνη μπροστά στους Κινέζους δικαστές και τους 7 ενόρκους δήλωσε αθώα. Δεν έχει ούτε έναν μάρτυρα υπεράσπισης ενώ θα καταθέσουν εναντίον της 8 μάρτυρες. «Η εξαίρεση είναι να μην καταδικαστεί! Όποιος συλλαμβάνεται εκεί με ναρκωτικά, δύσκολα δεν καταδικάζεται.

Είναι μία αρκετά δύσκολη υπόθεση. Αν καταδικαστεί μπορεί να μείνει στη φυλακή από 24 έως 27 χρόνια! Δεν είναι για πάντα, είναι όμως για μία ολόκληρη ζωή», ανέφερε ο δικηγόρος της νεαρής κ. Σάκης Κεχαγιόγλου. Παράλληλα, ο δικηγόρος της Ειρήνης αναφέρθηκε και στον μάρτυρα-κλειδί, τον επικεφαλής του τελωνείου, του οποίου η κατάθεση θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της δίκης.

Μέσα από την συγκεκριμένη μαρτυρία θα εκτιμήσουν οι ένορκοι την αντίδραση της νεαρής, όταν οι τελωνειακοί ανακάλυψαν τα ναρκωτικά στον κρυφό πάτο του σακιδίου της. Να θυμίσουμε ότι η Ειρήνη ισχυρίζεται ότι είχε πάθει σοκ και έκλαιγε όταν οι αστυνομικοί της είπαν ότι είχε ναρκωτικά μέσα στην τσάντα της.

Πηγη lifo.gr