Βρετανίδα βιάστηκε από συμμορία 3 ανδρών στη Βολιβία και δεν έφυγε από τη χώρα μέχρι να στείλει τους βιαστές της στη φυλακή

Μία Βρετανίδα μοτοποδηλάτισσα, η οποία βιάστηκε από μια συμμορία υπό την απειλή μαχαιρών στην Βολιβία, έμεινε στη χώρα για ένα χρόνο για να δει τους βιαστές της φυλακισμένους.

Η Vasilisa Komarova βιάστηκε από τρεις άνδρες που την έσυραν από τη σκηνή της, όπου έμενε λόγω μιας οργανωμένης εκδρομής με μοτοσικλέτες, την χτύπησαν και την απείλησαν με μαχαίρια στο στήθος και το στομάχι της.


Οι άντρες βίασαν την 37χρονη, την έκλεψαν και την εγκατέλειψαν σε μια λιμνοθάλασσα στη Βολιβία για να πεθάνει.


Αφού επέζησε της επίθεσης, η κ. Komarova αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη Νότια Αμερική για ένα χρόνο και πάλεψε για να παραπέμψει τους δράστες στη δικαιοσύνη.


Τον περασμένο μήνα ήρθε αντιμέτωπη με τον 26χρονο Jose Gongora, τον 24χρονο Yery Yumacale, και τον 30χρονο Fabio Bazan, οι οποίοι φυλακίστηκαν για συνολικά 42 χρόνια.

Η κ. Komarova απέκτησε βρετανική ιθαγένεια μετά τη μετακόμισή της από τη Μόσχα στο Λονδίνο όταν ήταν 20 ετών.

Αντιμετώπισε αντίσταση από το δικαστικό σύστημα της Βολιβίας, αλλά κέρδισε ανεκτίμητη βοήθεια από το βρετανικό προξενείο.

Η 37χρονη είπε στο Sunday Mirror : “Λόγω αυτών των ανδρών, ξέρω πώς είναι να κακοποιείται κάποιος.”

“Με συμβούλευσαν να φύγω από τη Βολιβία, γιατί κανείς δεν πίστευε ότι θα κέρδιζα τον αγώνα μου. Αλλά έπρεπε να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Δεν μπορούσα να ζήσω γνωρίζοντας ότι επέζησα, αλλά δεν έκανα τίποτα για να σταματήσω αυτή την κτηνωδία.”

Είπε ότι οι βιαστές της της χαμογέλασαν στο δικαστήριο και πως δεν την κοίταζαν στα μάτια.


Οι τρεις τους καταδικάστηκαν από το δικαστήριο του San Borja μετά από διήμερη δίκη.


Ο Gongora καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση για βιασμό και 10 χρόνια για ένοπλη ληστεία.


Ο Yumacale πήρε 10 χρόνια για συνεργεία σε βιασμό και οκτώ για ληστεία και ο Bazan πήρε 7μιση χρόνια επειδή βοήθησε στον βιασμό.

πηγή: diaforetiko.gr