Βούτσης σε Καμμένο: «Παραιτήσου – Δεν μπορείς να μείνεις αντιπρόεδρος της Βουλής»

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κάλεσε τον Δημήτρη Καμμένο να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και τονίζοντας ότι η πολιτικοποίηση ενός καθαρά κανονιστικού ζητήματος θα πλήξει το κύρος της Βουλής.

Σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Βούτσης υποστήριξε: «Δεν θα επιτρέψω να γίνει μομφή για πολιτικές απόψεις. Το ζήτημα του κ. Καμμένου είναι οφθαλμοφανώς κανονιστικού τύπου. Από την στιγμή που ανεξαρτητοποιήθηκε και δεν ανήκει σε κόμμα δεν μπορεί να παραμείνει αντιπρόεδρος».

«Δεν ασκώ εκβιασμό αλλά πίεση» διευκρίνισε καθώς θέλει να αποφύγει την κατάθεση πρότασης μομφής προκειμένου να συζήτηση στην Ολομέλεια να μη λάβει πολιτικά χαρακτηριστικά.


«Ο κ. Καμμένος μου είχε στείλει μήνυμα λίγο πριν φύγω για Κίνα και με διαβεβαίωνε ότι θα παραιτηθεί. Είχα καθησυχάσει καθώς και ο ίδιος κατανοεί ότι δεν μπορεί ως ανεξάρτητος να παραμείνει αντιπρόεδρος της Βουλής» είπε και συμπλήρωσε: «τελικά για λόγους που εξήγησε στην τηλεόραση αποφάσισε να περιμένει την πρόταση μομφής. Αυτό δεν είναι καλό πράγμα. Δεν είναι σωστό η Βουλή για ένα κανονιστικό ζήτημα να κάνει μια ολόκληρη διαδικασία που θα ανασύρει πολιτικές διαδικασίες που δεν έχουν σχέση με τον ρόλο του αντιπροέδρου».

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Καμμένος μετά τη διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ ενημέρωσε το προεδρείο του κοινοβουλίου πως θα παραιτηθεί από το αξίωμα του αντιπροέδρου προκειμένου να διευκολύνει τις διαδικασίες. Ωστόσο, στη συνέχεια ανέφερε ότι οι προκλητικές δηλώσεις των πρώην συναδέλφων του στους ΑΝΕΛ τον έκαναν να αναθεωρήσει την απόφασή του και να τους καλέσει να του καταθέσουν πρόταση μομφής.

ΠΗΓΗ thecaller