Βουλή: Υπέρ της άρσης της Ασυλίας Πολάκη. Αυτός είναι ο Λόγος που καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25

Με 8 ψήφους υπέρ, δυο κατά και μια αποχώρηση η Επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής γνωμοδότησε υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Γιατί καταψήφισαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Αποχώρησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισαν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Κατά, ψήφισαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 καταψήφισαν την άρση ασυλίας του πρώην υπουργού με την αιτιολογία ότι δεν γνωρίζουν αν έπρεπε να ελεγχθεί με το Νόμο Περί Ευθύνης υπουργών. Το ίδιο σκεπτικό είχε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος υποστήριξε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν είχε την αρμοδιότητα να αποφασίσει άρση της ασυλίας.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας τέθηκαν και άλλα διαδικαστικά θέματα όπως ότι δεν είχε συμπληρωθεί η τριήμερη προθεσμία από την ημέρα που κλήθηκε ο Πολάκης για εξηγήσεις μέχρι την συνεδρίαση. Η πλειοψηφία, απαντώντας σε αυτό υποστηρίζει ότι οι δικογραφίες είναι στην Βουλή από τον Μάρτιο και αν αφεθεί για αργότερα τότε κινδυνεύει να παρέλθει το τρίμηνο και έτσι θα υπάρχει ακυρότητα του αιτήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης κλήθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας γιατί έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή οι δικογραφίες από τη Δικαιοσύνη. Η μία αφορά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που του έχει καταθέσει ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής και η δεύτερη δικογραφία μετά την έγκλιση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με εν αγνοία του ηχογράφηση τηλεφωνικής συνομιλίας.
Πηγη newsit.gr