Βουλή - Νέο χτύπημα Καμμένου με Εθνάρχη - «27 χρόνια μετά θέλουμε να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος»
Www.true.gr

Βουλή – Νέο χτύπημα Καμμένου με Εθνάρχη – «27 χρόνια μετά θέλουμε να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος»

Ιστορική ημέρα η σημερινή αφού ψηφίζεται η Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή. Αναμένονται σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη αλλά και Τσίπρα – Καμμένο. Σπυράκη: Δεν θα αποσύρουμε κανέναν βουλευτή μας! Θα μιλήσουν όλοι και όσο πάει! Λυκούδης: Στηρίζω τη Συμφωνία, είναι προϊόν αναγκαίου συμβιβασμού – Μη ρίχνετε άλλο λάδι στη φωτιά. Φρούριο η Αθήνα ενόψει των συγκεντρώσεων την ώρα της συζήτησης στη Βουλή.


Η μητέρα όλων των μαχών θα γίνει απόψε στη Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και το βλέμμα όλων θα είναι στραμμένο εκεί μετά τα μεσάνυχτα για να δουν με πόσες ψήφους θα περάσει η Συμφωνία. Θα προηγηθεί η πολυαναμενόμενη παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, η οποία πιθανότατα θα γίνει γραπτώς. Από τις ομιλίες που αναμένεται να ξεχωρίσουν θα είναι εκείνη του Αντώνη Σαμαρά, ενώ θέμα συζήτησης θα είναι και η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που η ΝΔ δεν θα καταθέσει τελικά.

Με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε και την αναμενόμενη σύγκρουση ανάμεσα στους δυο πρώην εταίρους, Αλέξης Τσίπρα και Πάνο Καμμένο.

Η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί απόψε το βράδυ και οι αστυνομικές Αρχές παίρνουν τα μέτρα τους για τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Όλα έχουν, πλέον, δρομολογηθεί. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα τεθεί προς ψηφοφορία αργά το βράδυ και η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε… πυρετό. Μόλις λίγες ημέρες μετά τις ασχήμιες στο συλλαλητήριο ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών, οι Αρχές δεν θέλουν με τίποτα να επαναληφθούν παρόμοιες εικόνες αφού μέσα στην Βουλή θα γίνεται ψηφοφορία και απ’ έξω… συγκέντρωση, σύμφωνα με τα καλέσματα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Αστυνομικά τείχη με έξι φραγμούς από αστυνομικές κλούβες και συνολικά 300 αστυνομικούς θα αποτελούν τα αναχώματα ασφαλείας γύρω από τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών και θα στηθούν σταδιακά από αύριο το πρωί.


Το κυριότερο θα είναι αυτό στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής στην Βασ. Σοφίας, το οποίο θα είναι διπλό και θα σχηματίζει έναν ασφαλή διάδρομο διέλευσης για την ανεμπόδιστη πρόσβαση των βουλευτών στο κοινοβούλιο χωρίς έκτροπα και ρίψεις αντικειμένων όπως είχε συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο ένας φραγμός από κλούβες θα είναι στα λουλουδάδικα και ο δεύτερος πάνω από την οδό Ακαδημίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.


Παράλληλα, γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο της Βουλής θα υπάρχει ένας κύκλος ασφαλείας από την Βασ. Σοφίας, Ηρώδου Αττικού, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Όλγας και θα κλείνει στην Αμαλίας. Ένα ακόμη «αόρατο τείχος» από αστυνομικούς της Ασφάλειας θα στηθεί μέσα στον Εθνικό Κήπο, ο οποίος θα είναι κλειστός από το πρωί, για την περίπτωση προσέγγισης μέσα από αυτόν.

Αξιωματικοί της αστυνομίας, εκτιμούν πως στις εξαγγελθείσες συγκεντρώσεις, πως η συμμετοχή θα είναι μικρότερη του συλλαλητηρίου.

[Πηγή]

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr