Βόρεια Κορέα: Εικόνες μαρτυρικές από τα γκουλάγκ του Κιμ
Www.true.gr

Βόρεια Κορέα: Εικόνες μαρτυρικές από τα γκουλάγκ του Κιμ

Η καθημερινότητα στην πανέμορφη χώρα, είναι μαρτυρική αν δεν υποστηρίζει το καθεστώς.

Η Βόρεια Κορέα ήρθε ξανά στο παγκόσμιο επίκεντρο μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, καθώς η δεύτερη εξαφάνιση του Κιμ Γιονγκ-Ουν σε συνδυασμό με τις εργασίες στην κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ έφερε πάλι σενάρια… θανάτου του ηγέτης της χώρας.

Η πανέμορφη (και μαρτυρική) χώρα της Ασίας ζει εδώ και δεκαετίες στην απομόνωση από επιλογή της δυναστείας των Κιμ. Σε σημείο, που το δελτίο ειδήσεων παραποιούσε τα αποτελέσματα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας στο παγκόσμιο κύπελλο του 2010!

Τι συμβαίνει όμως σε όποιον ορθώνει ανάστημα στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-Ουν; Η απάντηση έρχεται με μια λέξη που ταξιδεύει στις εποχές του Στάλιν: Γκούλαγκ.

Στη Βόρεια Κορέα υπάρχουν συγκεκριμένα στρατόπεδα, στα οποία μεταφέρονται όσοι είναι κατά του καθεστώτος του Κιμ ή κάνουν κάποια παράβαση στους τρελούς νόμους του ηγέτη της χώρας, όπως το να φορέσουν τζιν ή να κουρευτούν με κάποιο άλλο κούρεμα από τα 15 που είναι κυβερνητικά εγκεκριμένα!

Υπάρχουν δυο διαφορετικά είδη στρατοπέδων: Εκείνα για τους πολιτικούς κρατουμένους και τα σωφρονιστικά, για τους εγκληματίες. Όρος φυσικά, που στην Βόρεια Κορέα έχει πολύ διαφορετική ερμηνεία από ότι στον υπόλοιπο κόσμο.

Στην πρώτη κατηγορία, φυλακίζονται και οι συγγενείς του αντιφρονούντα ενώ γίνονται καθημερινά διδαχές για το καθεστώς του Κιμ Γιονγ Ουν και γενικά της δυναστείας του.


Δείτε στην παρακάτω gallery εικόνες που τραβήχτηκαν και κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μέσα από τα γκούλαγκ της Βόρειας Κορέας:

Αυτά είναι τα 15 επιτρεπτά ανδρικά κουρέματα. Οι παραβάτες καταλήγουν σε γκούλαγκ.

Σε αυτή την εικόνα, πιθανότατα πρόκειται για παιδιά αντιφρονούντων που δουλεύουν σε ένα από τα στρατόπεδα.

Φυσικά και δεν λείπουν και τα καταναγκαστικά έργα.


Αυτή η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στην Kangdong από κρατούμενο.

Ένας κρατούμενος ανέφερε πως είδε να απαγχονίζεται άνθρωπος μπροστά του, με το πτώμα να μένει στην κρεμάλα για μια εβδομάδα, προς συμμόρφωση όλων.

Αυτή είναι δορυφορική εικόνα του Camp 25, του διασημότερου στρατοπέδου της Βόρειας Κορέας, στην Chongjin.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr