Βόμβα Καμμένου: “Παραιτούμαι από υπουργός αν η συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί από την ΠΓΔΜ”

Ο Πάνος Καμμένος δηλώνει για πρώτη φορά ότι θα παραιτηθεί αν η συμφωνία ψηφιστεί στα Σκόπια. «Θα φύγω από την κυβέρνηση» ακούγεται να λέει ο Υπουργός Άμυνας σε ανώτατους αξιωματικούς. Μήνυμα και στο Πολεμικό Ναυτικό σε σχέση με την ΑΟΖ – «Θα προστατεύουμε μεγαλύτερο χώρο». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λάρισα μίλησε και για τα αναδρομικά των στρατιωτικών.

Την 1η Στρατιά επισκέπτεται από νωρίς το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπογράμμισε πως «εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας».

“Θα φύγω από την κυβέρνηση” λέει ο Πάνος Καμμένος που περιστοιχίζεται από ανώτατους αξιωματικούς στην αίθουσα. “Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις και αυτό οδηγεί στην απαξίωση αυτής της συνθήκης. Έτσι και έτσι αυτή η συμφωνία είναι νεκρή”.

Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τους γείτονες να καταλάβουν ότι «συμφέρον τους είναι να έχουν φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα” και τόνισε πως “θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Αυτό θα τους δώσει το εισιτήριο ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στο αύριο και στην ευημερία” είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς, ο Υπουργός Άμυνας τόνισε: “Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πολιτική απόφαση, οι ένοπλες δυνάμεις δεν εμπλέκονται στην πολιτική ζωή του τόπου και συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά”.

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου

https://www.youtube.com/watch?v=IkM6CvOUQYM


Ο Πάνος Καμμένος για τα αναδρομικά

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην καταβολή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς. Αυτό αλλά και την απελευθέρωση των στρατιωτικών τα χαρακτήρισε ως δύο από τα πολύ σημαντικά στοιχήματα της θητείας του που υλοποιήθηκαν.

Ο ρόλος του Ναυτικού σε σχέση με την ΑΟΖ

Ο υπουργός Άμυνας μίλησε ακόμα για τις εξορύξεις που αναμένονται να γίνουν στο Ιόνιο αλλά και στο Αιγαίο βάζοντας σε νέες βάσεις το ρόλο του πολεμικού ναυτικού σε σχέση με την ΑΟΖ.

«Θα κληθούμε ως ένοπλες δυνάμεις και αυτό αφορά κυρίως το Πολεμικό Ναυτικό να προστατεύσουμε μεγαλύτερο χώρο από αυτόν που είχαμε ως σήμερα σαν περιοχή ευθύνης. Αναφέρομαι στις ανακηρύξεις των ΑΟΖ», σημείωσε με νόημα ο κ. Καμμένος.


Εικόνες από την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου

ΠΗΓΗ: newsit.gr