Βόμβα από Ιβάνοφ: «Ταπεινωτική η συμφωνία για τα Σκόπια! Δεν την δέχομαι»

Με διάγγελμα του ο πρόεδρος των Σκοπίων, επιβεβαιώνει ότι δεν δέχεται τη συμφωνία για τα Σκόπια.

Το διάγγελμά του Σκοπιανού προέδρου βρίσκεται σε εξέλιξη με τον Γκιόρκι Ιβάνοφ να επισημαίνει μεταξύ άλλων πως: «Η συμφωνία παραβιάζει τη συνταγματική τάξη και το νομικό καθεστώς» .

Ο πρόεδρος των Σκοπίων ανακοίνωσε ότι δεν κάνει αποδεκτή τη συμφωνία για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» καθώς «παραβιάζει τη συνταγματική τάξη και το νομικό καθεστώς».

Είχε προηγηθεί η συνάντηση Ιβάνοφ με Ζόραν Ζάεφ και Νικολά Ντιμιτρόφ που κράτησε 2-3 λεπτά.

Η επεισοδιακή συνάντηση με Ζάεφ και Ντιμιτρόφ

Μια απροσδόκητη εξέλιξη είχε η απόπειρα του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ να ενημερώσει τον πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ για την επιτευχθείσα συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρει το Makfax, ο Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ προσπάθησαν να παρουσιάσουν στον Ιβάνοφ το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ονοματολογικό, ωστόσο ο πρόεδρος Ιβάνοφ τους σταμάτησε πριν καν ξεκινήσουν και αποχώρησε από τη συνάντηση!

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος των Σκοπίων αρνήθηκε να συζητήσει με τον Ζάεφ και τον Ντιμιτρόφ τα οφέλη της ιστορικής συμφωνίας για το μέλλον της ΠΓΔΜ.

Εξάλλου, από την αρχή είχε προκαλέσει εντύπωση το ότι η συνάντηση ήταν… εξπρές, καθώς ο Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ έφτασαν, με αστυνομική συνοδεία, στην προεδρική κατοικία στις 10:03 τοπική ώρα (11:03 ώρα Ελλάδος) και έφυγαν από αυτή στις 10:09.

ΠΗΓΗ thecaller