Βγαλμένο από περιοδικό: Το υπέροχο σπίτι παρουσιαστή του Alpha

«Σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή θα ασχοληθώ με τη διακόσμηση, όταν θα μου έχει τελειώσει το μεράκι για τη δημοσιογραφία».

Παντού αναμνηστικά και πίνακες αγορασμένοι από τα δεκάδες ταξίδια που κάνει κάθε χρόνο. Η αρμονία που υπάρχει σε καθηλώνει. Εκατοντάδες βιβλία του και στους ιδιαίτερους χώρους που εκείνος δημιούργησε όταν εγκαταστάθηκε σε αυτό, γκρεμίζοντας ακόμη και τοίχους. Στη βεράντα που «βλέπει» στον Υμηττό θέλεις να μείνεις για πάντα. Εκεί περνά όλα τα καλοκαιρινά του βράδια με τους δεκάδες φίλους του.

Το σπίτι αυτό που μοιάζει να έχει βγει από σελίδες editorial deco magazine ανήκει στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του στο Youweekly.

Τι λέει ο ίδιος για το σπίτι του: «Το σπίτι μου για εμένα είναι καταφύγιο, είναι ο χώρος που ηρεμώ, θέλω να λειτουργεί ως καταπραϋντικό».

Το συγκεκριμένο σπίτι το επέλεξες με κριτήριο τη θέα ή την αυτονομία σου, αφού μένεις στον τελευταίο όροφο;

Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει η ιδιωτικότητα, αλλά ήθελα να βλέπω το φως, που είναι ζωογόνο. Μου αρέσει να κερδίζω τη μέρα. Ξυπνάω πάντα στις 7 το πρωί ακόμη και όταν δεν έχω κάτι να κάνω. Μπορεί απλά να κλαδέψω τα φυτά στη βεράντα ή να πάω στον φούρνο να πάρω ψωμί. Θα πιάσω κουβέντα με τη φουρνάρισσα. Αυτή η επικοινωνία, αυτό το χαμόγελο, είναι ο ωραιότερος τρόπος για να ξυπνήσεις.


Έχεις ζητήσει τη βοήθεια διακοσμητή;

Το έχω διακοσμήσει μόνος μου, όπως έχω κάνει και σε αρκετά σπίτια φίλων μου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Βηρυτό, στο Λονδίνο και στο Μιλάνο. Έχω σπουδάσει στο Chelsea University of Arts Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων. Η καθηγήτριά μου ήταν ενθουσιασμένη μαζί μου και έλεγε πως έπρεπε να μείνω στο Λονδίνο. Μου είχε βρει τότε δουλειά με πολύ καλά χρήματα, αλλά εγώ ήθελα να γυρίσω πίσω στην Αθήνα, στην οικογένειά μου και στους ανθρώπους που αγαπώ. Σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή θα ασχοληθώ με τη διακόσμηση, όταν θα μου έχει τελειώσει το μεράκι για τη δημοσιογραφία.

ΠΗΓΗ apithano.gr