Βενιζέλος: Ο Τσίπρας είναι γραφικός μίμος του Α. Παπανδρέου- Είμαστε περήφανοι για την περίοδο 2010-2015
Www.true.gr

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας είναι γραφικός μίμος του Α. Παπανδρέου- Είμαστε περήφανοι για την περίοδο 2010-2015

Δριμύτατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε μιλώντας στο 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε να ερμηνεύσει την παράταση που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια εκλογών, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του παραμένουν στην εξουσία από φόβο. «Μπήκαμε στην τελική ευθεία είτε τον Μάιο, είτε τον Νοέμβριο. Ούτως ή άλλως σε λίγες εβδομάδες οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες  και θα ζητήσουν με ηχηρό τρόπο να φύγει η κυβέρνηση αυτή. Το γιατί ο Τσίπρας θέλει να παρατείνει την  παραμονή του στην εξουσία τους μήνες του καλοκαιριού, με τη φθορά να διογκώνεται, έχει την εξής απάντηση: τους ακινητοποιεί ο φόβος. Ξέρουν ότι η ήττα τους είναι προδιαγεγραμμένη, ο τυχοδιωκτισμός τους θα μείνει γυμνός. Θα καταπέσουν με κρότο στα δίκτυα της οικονομικής διαπλοκής, που στήθηκαν πίσω από τις διακηρύξεις περί διαφάνειας και νομιμότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Η αφαίρεση του πέπλου της εξουσίας μετά την εκλογική ήττα φέρνει την ομάδα που νέμεται την κυβέρνηση αντιμέτωπη με το κοινωνικό και πολιτικό πραγματικό μέγεθος».

Λίγο αργότερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναρωτήθηκε: «Τι τους κράτησε 4,5 χρόνια στην εξουσία;» και απάντησε: «Η απουσία κάθε ενδοιασμού να ενώσουν πολιτικά και ιδεολογικά γονίδια με εκείνα του Πάνου Καμμένου. Και τώρα, λίγους μήνες μετά την αποχώρηση Καμμένου, η κυβέρνηση Τσίπρα στηρίζεται σε ψήφους βουλευτών και ομοϊδεατών του. Ο Αλέξης Τσίπρας φαντασιώνεται ότι είναι κληρονόμος της παράδοσης του ΠΑΣΟΚ. Είναι γραφικός μίμος του Ανδρέα Παπανδρέου και προσβάλλει τη μνήμη του βάναυσα».

Η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως η κυβέρνηση αγνοεί και υποτιμά τις προοδευτικές δυνάμεις και υπονομεύει τα επιχειρηματικά βήματα που γίνονται. Παράλληλα, τόνισε ότι «οι τελευταίοι μήνες είναι εξίσου βλαπτικοί με τους πρώτους μήνες του 2015 για τον τόπο. Η χώρα εγκλωβίστηκε στη στάσιμη χρεοκοπία. (…) Το Σύνταγμα τον εκδικήθηκε τον ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να δεσμεύσει το εκλογικό σώμα και τη βούληση της επόμενης Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος».Και για την Νέα Δημοκρατία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε: «Ποιος μπορεί να αναλάβει την πολιτική διαχείριση της χώρας στην κατάσταση που την έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ; Η ΝΔ; Μήπως μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ή μία κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα που θα αναγνωρίσει στον ΣΥΡΙΖΑ το ρόλο του μεγάλου εθνικά υπευθύνου πόλου, που θα τον καταστήσει παράγοντα της δημοκρατικής εξουσίας;»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δε δίστασε να πει: «Αναλάβαμε το κόστος για τα χρόνια της κρίσης, που αναλογεί στην παράταξη. Οι άλλοι χώροι δεν έκαναν το ίδιο. Είμαστε περήφανοι για τον αγώνα από το 2010-2015 με όλα τα λάθη».Και κατέληξε: «Από την μεγάλη επιτυχία της ανάδειξης Γεννηματά, μέχρι την αποχώρηση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και του Θανάση Θεοχαρόπουλου, είδαμε ότι η συνάθροιση συνιστωσών δεν αρκεί. Χρειάζεται κοινή ταυτότητα, κοινή αντίληψη να ξέρουμε τι σημαίνει ιστορικό βάθος και κοινωνική αναγωγή Η πολιτική αυτονομία της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης κατακτάται» .

 

Πηγή: thecaller.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr