Βάσος Ανδριανός – Το τραγικό τέλος του «Αλέξη» από τον «Μεθοριακό Σταθμό»

Ο Βάσος Ανδριανός (εμφανίζεται και ως Αδριανός) ήταν ένας ηθοποιός που ταυτίστηκε τόσο με έναν από τους ρόλους που ερμήνευσε, που το κοινό τον ήξερε και τον αποκαλούσε με το όνομα του χαρακτήρα που υποδυόταν.
Ήταν ο Αλέξης, ο γεωπόνος από τη σειρά «Μεθοριακός Σταθμός», που προβάλλονταν από την ΥΕΝΕΔ στα μέσα της δεκαετίας του ’70 με μεγάλη επιτυχία. Το πραγματικό όνομα του ηθοποιού, που γεννήθηκε το 1941 στην Αίγυπτο, ήταν Βασίλης Παπαδόπουλος.
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1968 στην παράσταση «Άνοιξη και φθινόπωρο” και την επόμενη χρονιά στον κινηματογράφο.
Οι θαυμαστές του ηθοποιού
Ο «Μεθοριακός Σταθμός» όμως, ήταν η σειρά που απογείωσε την καριέρα του. Από το 1974 έως το 1981, οπότε το σίριαλ ολοκλήρωσε τον κύκλο του, ο Ανδριανός ήταν ο αγαπημένος ηθοποιός των γυναικών, που θαύμαζαν την ομορφιά του. Κατά τη διάρκεια προβολής της σειράς, ο ηθοποιός έγινε ένας αληθινός σταρ για τα ελληνικά δεδομένα.
Αμέτρητες φωτογραφίσεις σε περιοδικά και οι αφίσες του ήταν σε πολλά κοριτσίστικα δωμάτια. Ο Ανδριανός ήταν εξίσου αγαπητός και στο αντρικό κοινό, όχι λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης, αλλά επειδή ο χαρακτήρας του στο σήριαλ ήταν αγνός και ντόμπρος
Στην επαρχία, έκανε αρκετούς άντρες να ταυτιστούν μαζί του, αλλά και στις μεγάλες πόλεις ο πληθυσμός προέρχονταν από χωριά και η σειρά θύμιζε στους εσωτερικούς μετανάστες το χωριό τους.
Ο τηλεοπτικός έρωτας που έγινε πραγματικότητα
Η τηλεοπτική Γαρουφαλιά, που υποδυόταν η ηθοποιός Ρένα Βουτσινά, αγαπούσε τον «Αλέξη» από το πρώτο επεισόδιο, ωστόσο εκείνος ήταν αρραβωνιασμένος με άλλη.
Λίγο πριν από το τέλος της σειράς, ο γεωπόνος έχασε τη μνηστή του σε τροχαίο ατύχημα και έσμιξε με τη Γαρουφαλιά. Η εκπλήρωση του έρωτα των δύο ηρώων ήταν ταυτόχρονα και η εκπλήρωση της επιθυμίας του τηλεοπτικού κοινού, που ήθελε να δει τον Αλέξη και τη Γαρουφαλιά μαζί.
Ο ίδιος ο ηθοποιός είχε αναφέρει σε συνέντευξή του πως όταν ο κόσμος τον συναντούσε στο δρόμο, του έλεγε να παντρευτεί τη Γαρουφαλιά. Εκείνος άκουσε τη συμβουλή και την παντρεύτηκε στα αλήθεια. Απέκτησαν μια κόρη και έμειναν μαζί μέχρι το πρόωρο τέλος του ηθοποιού.

πηγή: newsone.gr