Βάσεις 2018: Διχάζει το διαδίκτυο η απόφαση της Δέσποινας Τσελέντη – Η επιλογή της αριστούχου

Η Δέσποινα Τσελέντη είδε τις Βάσεις 2018 και πήρε την απόφασή της. Η ίδια εξηγεί τους λόγους που δεν άλλαξε γνώμη…
Οι Βάσεις 2018 ανακοινώθηκαν και με 19.010 μόρια η Δέσποινα Τσελέντη μπορούσε να εισαχθεί σε όποια σχολή του 3ου Πεδίου ήθελε, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής σχολής αλλά και οδοντιατρικής, φαρμακευτικής, βιολογίας κλπ. Όμως άκουσε τα θέλω της και επέλεξε το τμήμα αισθητικής, στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής όπου εισάγεται πρώτη χάρη στην ατομική της προσπάθεια και την στήριξη γονέων και καθηγητών.

Η Δέσποινα Τσελέντη εξηγεί πως οι σπουδές αισθητικής ήταν αυτό που πάντα ήθελε. Προσανατολισμένη από νωρίς στον στόχο της, επέλεξε συνειδητά να φοιτήσει στο 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, ακούγοντας τις συμβουλές των καθηγητών της και κατάφερε να “σπάσει τα κοντέρ” της βαθμολογίας χωρίς να δυσκολευτεί τόσο όσο στο γενικό λύκειο.

Τη ρωτάμε εάν βλέποντας τα μόρια που συγκέντρωσε, οι γονείς ή οι καθηγητές της, προσπάθησαν να της αλλάξουν γνώμη ως προς την επιλογή σχολής: “Όχι, όχι. Με στήριξαν μέχρι το τέλος… Μου είπαν τις επιλογές που είχα αλλά δεν προσπάθησαν να μου αλλάξουν γνώμη, γιατί ήξεραν ότι θέλω μόνο αισθητική. Και ήταν δίπλα μου σε αυτή τη προσπάθεια καθηγητές και οικογένεια” λέει η ίδια. Η απόφασή της διχάζει τους χρήστες των social media. Κάποιοι μιλούν για λάθος της 18χρονης και άλλοι για μια απόφαση σωστή, αφού όπως λένε σημασία έχει ο κάθε άνθρωπος να κάνει κάτι που του αρέσει.

Ανάλογη ιστορία είχαμε και πέρυσι όταν η Μαρία Χούσου με 19.065 μόρια πέτυχε να εισαχθεί πρώτη στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας Θεσσαλονίκης.


Βάσεις 2018: Η Δέσποινα Τσελέντη που έσπασε τα κοντέρ

Η πρώτη των πρώτων στην Ιατρική

Όχι μόνο κατάφερε να περάσει στη σχολή που ονειρευόταν αλλά πέρασε και πρώτη. Ο λόγος για την Ειρήνη Μακράκη, η οποία θα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και θα ακολουθήσει το λειτούργημα του γιατρού.

Μιλώντας για την επιτυχία της η νέα φοιτήτρια ανέφερε πως «ο δύσκολος αγώνας μου δικαιώθηκε. Παρά τις αντιξοότητες πέτυχα τον στόχο μου και είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό! Δούλεψα πάρα πολύ. Όλα τα χρόνια του λυκείου διάβαζα συστηματικά και αυτό που λένε ότι δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, ισχύει».


Ρωτώντας την Ειρήνη για τον εάν περίμενε τέτοια επιτυχία είπε χαρακτηριστικά «ήμουν σίγουρη ότι έχω περάσει αλλά δεν περίμενα ότι θα ήμουν πρώτη, καθώς δεν γνώριζα και τι είχαν γράψει οι άλλοι υποψήφιοι».

Το ίδιο δήλωσε και η μητέρα της, Νεκταρία.«Ξέραμε ότι κάπου θα περάσει.Όλα αυτά τα χρόνια είχε δουλέψει πολύ. Ήταν μία πολύ μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη για όλη την οικογένεια.Ήταν μία δικαίωση για την Ειρήνη μας». Η Ειρήνη δεν δήλωσε καμία άλλη σχολή καθώς επίσης και δήλωσε μόνο Ηράκλειο. Πρώτον γιατί δεν ήθελε να φύγει αλλά και γιατί όπως λέει, η Ιατρική σχολή Κρήτης είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα.

Πηγη newsit.gr