Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Τιμή για την Ελλάδα η υποψηφιότητα Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης»
Www.true.gr

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Τιμή για την Ελλάδα η υποψηφιότητα Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης»

Τι δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποστήριξε, μάλιστα, ότι:

«Στρατεύτηκα σε αυτόν τον αγώνα αποδεχόμενος την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επειδή η συμμετοχή μου απαιτεί σταυρό από όλους τους Έλληνες και μπορεί να συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τους Νεοδημοκράτες.
Όχι μόνο απέναντι στην χαλαρή ψήφο, όπως είναι αυτή των ευρωεκλογών» δηλώνει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.


Και προσθέτει: «Μάχομαι να καταγραφεί η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Θέλω να ενεργοποιήσω τους πολίτες, που τα τελευταία χρόνια γύρισαν την πλάτη στην πολιτική».

Τι είπα ο Μεϊμαράκης για την Νέα Δημοκρατία και τις επερχόμενες εκλογές

Ερωτηθείς εάν ο ακριβής χρόνος των εθνικών εκλογών καθοριστεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει: «Φαίνεται ότι ακόμα ο πρωθυπουργός δεν έχει λάβει τις αποφάσεις του. Αν οι εθνικές εκλογές δεν έχουν γίνει νωρίτερα ή ταυτόχρονα, είναι φυσικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ότι θα δημιουργήσει εξελίξεις».


Ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει ακόμα ότι «η πόλωση ως συγκρουσιακή λογική βλάπτει πρώτιστα το εθνικό συμφέρον και διχάζει τους Έλληνες» και δηλώνει την ανησυχία του «για το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται, με ευθύνη της κυβέρνησης, την προεκλογική περίοδο».

Μιλώντας για την Ευρώπη, ο κ. Μεϊμαράκης υποστηρίζει ότι «διέρχεται περίοδο αποσταθεροποίησης και βαθιάς υπαρξιακής κρίσης» και σημειώνει ότι «χρειάζεται επανεκκίνηση μέσα από μία νέα κοινωνική αντίληψη και περισσότερη αποτελεσματική συνεργασία ώστε να περιφρουρήσει αποτελεσματικά τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες».

Η άποψη του Μεϊμαράκη για την πρόταση Νόμπελ Ειρήνης σε Τσίπρα – Ζάεφ

Τέλος, ερωτηθείς για την πρόταση 33 ευρωβουλευτών από 16 χώρες για απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους Τσίπρα – Ζάεφ, ανέφερε ότι «πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον οποιοδήποτε ´Έλληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα».

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr