15 Τρομακτικά παράσιτα που ζούνε Μέσα μας χωρίς να το καταλάβουμε. Το 7ο Μπορεί Έυκολα να μας Σκοτώσει

Κάποιες μέρες την εβδομάδα, ασχολούμαστε με τις αγαπημένες μας δραστηριότητες όπως η κηπουρική, το παιχνίδι στο ύπαιθρο, η έξοδος για δείπνο, αλλά ενώ κάνουμε όλα αυτά, δεν παρατηρούμε ότι ίσως κάνουμε λάθος και ότι η έλλειψη εγρήγορσης προκαλεί μερικές φορές όλεθρο στη ζωή μας. Μερικές φορές είναι ορατός, ενώ άλλες φορές δεν τον καταλαβαίνουμε.

Εικονα1
Κάποιες μέρες την εβδομάδα, ασχολούμαστε με τις αγαπημένες μας δραστηριότητες όπως η κηπουρική, το παιχνίδι στο ύπαιθρο, η έξοδος για δείπνο, αλλά ενώ κάνουμε όλα αυτά, δεν παρατηρούμε ότι ίσως κάνουμε λάθος και ότι η έλλειψη εγρήγορσης προκαλεί μερικές φορές όλεθρο στη ζωή μας. Μερικές φορές είναι ορατός, ενώ άλλες φορές δεν τον καταλαβαίνουμε.
Υπάρχουν πολλά πράγματα γύρω μας, που σχεδόν δεν παρατηρούμε και έτσι δεν τα αντιμετωπίζουμε σωστά, όπως τα παράσιτα. Τα παράσιτα μπορεί να σας χτυπήσουν οποιαδήποτε στιγμή, και το φάσμα τους ποικίλει από αηδιαστικό έως τρομακτικό. Μερικά από αυτά είναι θανατηφόρα ή τουλάχιστον μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς που αλλάζουν τη ζωή μας.
Πριν από την έρευνα για τα παράσιτα, νομίζαμε ότι θα τα βρίσκαμε μόνο σε βρώμικα και ακάθαρτα μέρη, αλλά, δυστυχώς, κάναμε λάθος.

#15 Loa Loa

Το τρομακτικό παράσιτο που μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε στα μάτια είναι γνωστό ως African Eye Worm. Αυτό το σκουλήκι μετακινείται στο σώμα και στη συνέχεια κατευθύνεται προς τα μάτια σας. Η θεραπεία είναι επώδυνη. Βρίσκεται στην Κεντρική Αφρική.

# 14 Ascaris

Αυτά είναι ένα από τα πιο κοινά είδη παρασιτικών στρογγυλών σκωλήκων. Αυτά τα παράσιτα εισέρχονται στο σώμα σας εάν πίνετε επικίνδυνο νερό που προέρχεται από το μολυσμένο έδαφος. Μετακινούνται από τους πνεύμονές σας στο έντερο και έπειτα βγαίνουν από τα άκρα σας. Συχνότερα βρίσκονται στη Λατινική Αμερική.

#13 Filarial

Αυτά τα σκουλήκια όχι μόνο σας κάνουν να νιώθετε άρρωστος αλλά και φυσικά παραμορφωμένος. Αυτά τα παρασιτικά σκουλήκια περνούν στο αίμα από τα κουνούπια. Αυτές οι λοιμώξεις συνήθως εντοπίζονται στην Ασία, οπότε μην ξεχάσετε να έχετε ένα απωθητικό κουνουπιών.

# 12 Candiru

Προετοιμαστείτε για το χειρότερο. Αυτό το παρασιτικό είδος, επίσης γνωστό ως βαμπίρ, βρίσκετε στις πληγές σας και πίνει το αίμα σας. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου αυτό το άτακτο παράσιτο εντοπίστηκε σε αρσενικό πέος και γυναικείους κόλπους οπότε προσέξτε. Ειδικά στη Νότια Αμερική.

#11 Hookworm

Από τα χέρια σας έως το στόμα και έπειτα από τους πνεύμονες έως τα έντερα, αυτές οι προνύμφες hookworm ταξιδεύουν παντού στο σώμα σας. Αυτές οι προνύμφες βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

# 10 Onchocerca


Μπαίνει στο δέρμα σας μέσω της μαύρης μύγας και στη συνέχεια σας προκαλεί κνησμό, εξανθήματα, και μερική ή πλήρη τύφλωση. Υπολογίζετε ότι πάνω από 25 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί με αυτό το παρασιτικό σκουλήκι αυτή τη στιγμή.

#09 Chigoe Flea

Σπάνια ορατά με γυμνά μάτια, αυτά τα μικροσκοπικά αόρατα παρασιτικά σκουλήκια τρώνε το δέρμα, τη σάρκα και μετά το αίμα. Μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, ενώ στην Αφρική τρώνε το δέρμα σαν να ήταν ο μοναδικός απώτερος σκοπός της ζωής τους.

#08 Screw Worm

Αν και αυτά τα παρασιτικά σκουλήκια χτυπούν κυρίως στα ζώα, είναι εξίσου ικανά να καταστρέψουν μια ανθρώπινη ζωή. Τρώνε τη σάρκα από μέσα. Βρίσκονται στην Ινδία, την Αμερική, το Κουβέιτ και την Αφρική.

#07 Guinea

Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο στον κόσμο που θα μπορούσε να θεραπεύσει τη λοίμωξη αυτού του παράσιτου. Εισέρχεται στον οργανισμό μέσω μολυσμένου νερού και στη συνέχεια σας σκοτώνει. Βρίσκεται στη Μέση Ανατολή και την Ασία.

# 06 Horsehair

Το σκουλήκι, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως Nematomorpha, μπορεί να εισέλθει στο σώμα σας. Ωστόσο, δεν είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο, αλλά έχουν προκαλέσει παράλογες λοιμώξεις στις πιο πρόσφατες περιπτώσεις στην Ιαπωνία.

#05 Whipworm

Το Whipworm εισέρχεται κυρίως στο σώμα σας από τα μολυσμένα λαχανικά και τρόφιμα. Προκαλεί διάρροια.


# 04 Leeches

Μπορεί να έχετε ακούσει αυτά τα παράσιτα που πιουν το αίμα. Σφίγγουν το δέρμα σας και σας πιπιλίζουν το αίμα. Αφού έχουν γεμίσει με αίμα, φεύγουν και τις περισσότερες φορές τα τσιμπήματα τους δεν είναι επιβλαβή. Κατέχουν τον πλανήτη και μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε.

#03 Giardia intestinalis

Εάν πίνετε υπερβολικά μολυσμένο νερό, τότε μπορεί να αυξήσετε τις πιθανότητες να αποκτήσετε το Giardia. Προκαλεί έμετο και διάρροια σε ορισμένες περιπτώσεις.

#02 Bot Fly Larva

Το καλό είναι ότι υπάρχει μόνο ένα είδος Bot Fly Larva που βλάπτει τους ανθρώπους. Η μύγα βάζει την προνύμφη στο δέρμα σας που σιγά-σιγά κατεβαίνει κάτω και στη συνέχεια ξεσπάει όταν μεγαλώνει. Αυτό συμβαίνει στη Νότια Αμερική.

#01 Toxoplasma Gondii

Αυτό το παράσιτο επιτίθεται κυρίως σε ζώα, ειδικά σε γάτες. Ωστόσο, έχουν υπάρξει περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ανθρώπων. Αυτό το παράσιτο προκαλεί πόνο το σώμα και επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Eπιμέλεια & μετάφραση : true.gr 

Πηγή wittyfeed.me