Φανταστικά τυροκουλούρια για κολατσιό

Υλικά:
Συστατικά

• 1 ασπράδι αυγού
• 200 ml γαλά
• 100 ml νερό
• 100 ml σπορέλαιο
• Βούτυρο
• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
• 1 κουταλιά ζάχαρη
• Λίγο αλάτι
• Φέτα
• 550-600 γρ αλεύρι

 

Οδηγίες

1. Αναμειγνύουμε το ασπράδι με το σπορέλαιο.
2. Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε.
3. Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και δουλεύουμε.
4. Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
5. Μην προβληματιστείτε αν είναι αρκετά μαλακή.
6. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
7. Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
8. Τοποθετούμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι από μαλακό βούτυρο και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
9. Διπλώνουμε στην μέση και απλώνουμε σπασμένη Φέτα.
10. Τυλίγουμε σε ρολό και γυρίζουμε τις άκρες με αντίθετη φορά.
11. Τα δίνουμε σχήμα κουλουριού και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
12. Αναμειγνύουμε τον κρόκο με λίγο σπορέλαιο και αλείφουμε τα κουλούρια.
13. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

 

Special Feta Cheese Bagels

Ingredients:

550gr white flour
1 egg yolk
1 egg white
200mi milk
100ml water
100ml sunflower oil
Butter
1 pack dried yeast (7gr)
1 Tbsp. sugar
A pinch of salt
Feta cheese

 

In a large bowl add the liquid ingredients except the egg yolk (egg white, sunflower oil, water, milk) and stir.
Slightly mix half the flour, the yeast and the sugar with the liquids.
Add the other half of the flour, the pinch of salt and knead the dough. (If it is sticky, do not worry.)
Cover with plastic wrap (cling film) and a tea towel and let it rise for 30 minutes.
When ready, slightly knead the dough and divide it in 8 balls.
Place a piece of butter in the center of each ball and roll out with your fingers.
Fold in half each dough sheet and put the feta cheese on top.
Roll until you have a dough string, twist to shape and join together the two ends of the string.
Place the bagels in a baking sheet covered with parchment paper.
Mix the egg yolk with some sunflower oil and glaze the dough.
(Optionally you can spread some sesame seeds on top.)
Bake at 190 C (374 F) until golden.
Enjoy!

Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks

Site: https://foodaholics.gr/

Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR

[Πηγή]