Τσίπρας, οι Πρώτες Δηλώσεις μετά την ήττα: «Αύριο θα υποδεχθώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να…»

«Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους» είπε ο απερχόμενος πρωθυπουργός – «Απόλυτα σεβαστή για μας η λαϊκή ετυμηγορία» συμπλήρωσε

Από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας στο πλευρό του την εκπρόσωπο του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου, έκανε δήλωση αποδοχής της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους», προσθέτοντας ότι τηλεφώνησε και συνεχάρη τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Απόλυτα σεβαστή για μας η λαϊκή ετυμηγορία» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, κοντά στο 32%, αποτελεί εντολή μετασχηματισμού του κόμματος.

«Αύριο θα υποδεχθώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσω το πρωθυπουργικό γραφείο» συνέχισε, αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. «Εύχομαι η επάνοδος της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση να μην γίνει με εκδικητικότητα απέναντι στις κατακτήσεις του λαού» υπογράμμισε.

«Με το κεφάλι ψηλά αποδεχόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία, γιατί ξέρουμε ότι η Ελλαδα που παραδίδουμε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που παραλαβάμε. Πριν από 4,5 χρόνια παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία στο χείλος της χρεοκοπίας και με 18% ανεργία» επισήμανε και υπογράμμισε ότι ο ίδιος παραδίδει μια «χώρα που έχει ανακτήσει το κύρος της».

«Το εκλογικό αποτέλεσμα μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε και υπενθύμισε ότι από ένα κόμμα του 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας στην πιο κρίσιμη περίοδο στην ιστορία της. «Πετύχαμε τον βασικό μας στόχο, να βγάλουμε τη χώρα από το καθεστός της επιτροπείας» τόνισε, αλλά παραδέχθηκε ότι δεν κατάφερε να μεγαλώσει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα ασκήσουμε υπεύθυνη, αλλά ταυτόχρονα δυναμική αντιπολίτευση υπεράσπισης των αδυνάτων» είπε, αναγνωρίζοντας παράλληλα: «Σήμερα κλείνει για μένα και τον ΣΥΡΙΖΑ ένας μεγάλος κύκλος». «Θα αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν» τόνισε, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό κοντά στο 32% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εντολή μετασχηματισμού του κόμματος.

Πηγή: protothema.gr