Τσιόρδας Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα συμπτώματα του φονικού ιού

Κορονοϊός: Για μια σειρά νέων συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του Covid 19 στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η Επιτροπή, πέρα από τα ήδη γνωστά συμπτώματα, όπως ο πυρετός, ο βήχας και η δυσκολία αναπνοής, πρόσθεσε στη λίστα και τα εξής συμπτώματα: κρυάδες, ρίγος, μυαλγίες, πονοκέφαλος, πονόλαιμος, διαταραχή γεύσης και όσφρησης.

Επιπλέον ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για την απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου.

Σύμφωνα με τον έγκριτο λοιμωξιολόγο, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σ’ όλους τους κλειστούς χώρους, όπως τα παντοπωλεία, τα νοσοκομεία, τα ιατρεία, τα κομμωτήρια και «όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι».

Μάλιστα, θα ισχύει τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 17 νέα κρούσματα του κορονοϊού, καθώς και δύο ακόμη νεκρούς, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 1.534 και 136, αντίστοιχα.