Τσιόδρας "Συγκρατημένη αισιοδοξία": «Η νόσος φθίνει. Να προσέξουν όσοι πήγαν στην επαρχία»
Www.true.gr

Τσιόδρας «Συγκρατημένη αισιοδοξία»: «Η νόσος φθίνει. Να προσέξουν όσοι πήγαν στην επαρχία»

25 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας και συνολικά 2.170. Στους 101 οι νεκροί συνολικά. «Εγώ δεν θα ήθελα να έχω τέτοια ευθύνη πάνω μου, ότι μετέφερα τον ιό» είπε για τους… εκδρομείς στην επαρχία.

Στην… συνηθισμένη θέση του βρέθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας και σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, 14.04.2020, για να ενημερώσει για το πώς κινείται ο κορονοϊός στην χώρα μας.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε για τα νέα κρούσματα και για τους νεκρούς, οι οποίοι εξακολουθούν να αυξάνονται, την ώρα που η κυβέρνηση έχει το βλέμμα της στραμμένο στο… Πάσχα, για το οποίο μάλιστα έχει βάλει τρία μεγάλα στοιχήματα.

Στα της ενημέρωσης, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 25 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και συνολικά 2.170.Ακόμη τόνισε πως δύο θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 101.

76 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 68 έτη. 17 είναι γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70.

Συνολικά έχουν γίνει 48.798 έλεγχοι, ενώ 27 συμπολίτες μας έχουν βγει από τα νοσοκομεία.Ξεκάθαρος ο Τσιόδρας για όσους… την έκαναν για την επαρχία
Στην συνέχεια, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε σε όσους έφυγαν με προορισμό την επαρχία, λέγοντας πως είναι σημαντικότατη η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας. “Ακόμα και με πονόλαιμο”, τόνισε χαρακτηριστικά, πρέπει να γίνει αυτοαπομόνωση, για την προστασία των μονίμων κατοίκων της επαρχίας και ειδικά όλων όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

“Δεν ξέρω αν μετακινήθηκαν νόμιμα ή παράνομα, αλλά δεν θα ήθελα να χαλάσουμε ό, τι χτίσαμε. Εγώ δεν θα ήθελα να έχω τέτοια ευθύνη πάνω μου, ότι μετέφερα τον ιό”, τόνισε με νόημα ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Δείτε όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τον κορονοϊό

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr