Τσιόδρας: «Έχει έρθει η ώρα για χαλάρωση των μέτρων.»
Www.true.gr

Τσιόδρας: «Έχει έρθει η ώρα για χαλάρωση των μέτρων.»

17 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και συνολικά 2.490 ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Πέντε νέοι θάνατοι και 130 οι νεκροί στο σύνολο. 48 διασωληνωμένοι. “Καμπανάκι” για τα κλιματιστικά.

Με τα όσα συμβαίνουν στις κλινικές να βρίσκονται στο προσκήνιο, ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνει για μια ακόμη φορά από το υπουργείο Υγείας, για το πώς κινείται ο κορονοϊός στην χώρα μας.

Να θυμίσουμε πως νωρίτερα ο κ. Τσιόδρας μετέβη στην κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι, από όπου ανακοίνωσε πως «από τους 226 οι 37 είναι θετικοί στον κορονοϊό ανάμεσά τους και οι 3 νεκροί».

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και συνολικά 2.490, με το 55,6% εξ αυτών να είναι άνδρες.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως υπάρχουν ακόμη πέντε νεκροί στην χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να είναι πλέον 130

580 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.160 με ήδη γνωστό κρούσμα. 48 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 67 έτη και 13 εξ αυτών να είναι γυναίκες (σ.σ. οι υπόλοιποι άνδρες). Μάλιστα, το 88% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Τέλος, 60 συμπολίτες μας βγήκαν από τα νοσοκομεία.Ο Τσιόδρας για τα κλιματιστικά
Για τα κλιματιστικά είπε πως εκδόθηκε εγκύκλιος και διευκρινίζεται πως “οι κλιματιστικές μονάδες δεν λειτουργούν από μόνες τους ως εστίες ανάπτυξης και πολλαπλασιασμού του κορονοϊού, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να διευκολύνουν την αερογενή μετάδοση με μηχανικό τρόπο από άτομα που είναι ήδη φορείς.

Κάποια χαρακτηριστικά μέτρα:

Η αύξηση παροχής του νωπού αέρα στις κεντρικές κλιματικές μονάδες

Η πλήρης αποφυγή της ανακυκλοφορίας του αέρα

Για τις μονάδες οικιακού τύπου (air condition στο σπίτι) όπου είναι εφικτό να τίθενται εκτός λειτουργίας, ή όταν αυτό δεν είναι εφικτό να τίθενται σε συνεχή λειτουργία 24/7 με παράλληλη λειτουργία φυσικού αερισμού.Οι τακτικές εργασίες αντικατάστασης και συντήρησης των φίλτρων των κλιματιστικών να εκτελούνται με χρήση και λήψη όλων των προστατευτικών μέτρων, όπως ατομική προστασία, αερισμό του χώρου, ασφαλή αποκομιδή των φίλτρων και αναπνευστική προστασία.

«Ήρθε η ώρα για χαλάρωση των μέτρων»
«Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Έχουμε καταφέρει σε μεγάλο ποσοστό να επιτύχουμε σε αυτό τον τομέα. Οι ευπαθείς ομάδες παραμένουν στις κύριες προτεραιότητές μας. Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα για χαλάρωση των μέτρων. Ωστόσο αυτό θα γίνει σταδιακά», συνέχισε ο κ. Τσιόδρας.

Χαρδαλιάς: H άδεια ειδικού σκοπού παρατείνεται
Παίρνοντας το λόγο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, είπε πως «πλέον συζητάμε για την επόμενη φάση των μέτρων, ωστόσο πρέπει να μείνουμε σε επαγρύπνηση. Εάν βγούμε από το σπίτι θα πρέπει να το κάνουμε με προσοχή. Η έξοδος από το σπίτι γίνεται για συγκεκριμένους λόγους».

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η άδεια ειδικού σκοπού παρατείνεται μέχρι τις 10 Μαϊου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους πολίτες που σήμερα ξεκινούν να γιορτάζουν το Ραμαζάνι, επαναλαμβάνοντας πως ισχύουν απαγορεύονται οι μαζικές συγκεντρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr