Ποιοι οι δικαιούχοι που θα δουν λεφτά στον λογαριασμό τους

Σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να καταβληθούν σε χιλιάδες δικαιούχους τα χρήματα του Power Pass.

Συγκεκριμένα, αφορά την επιδότηση ρεύματος για τους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν τον Ιούνιο.

Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι ανέμεναν την πίστωση του επιδόματος γύρω στα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση επειδή η εταιρεία που ανέλαβε το έργο είχε πρόβλημα με την άντληση στοιχείων με ένα συγκεκριμένο πάροχο, όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο Mega και ερωτηθείς για την καθυστέρηση στην πληρωμή ο κ. εξήγησε πως «αυτό συνέβη επειδή κάποιος πάροχος δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών του έτσι ώστε να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα. Τα στοιχεία δόθηκαν την περασμένη Πέμπτη».

Στην περίπτωση που έχετε κάνει λάθος στην αρχική σας αίτηση, δεν μπορεί να γίνει διόρθωση.

Η ενημέρωση των δικαιούχων θα γίνει μέσω email ή sms και θα συνυπολογιστεί και το ποσό του Power Pass 1.

Power Pass 2: Ποιοι θα το λάβουν

Δικαιούχοι του Power Pass 2 είναι όσοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος από τον πάροχό τους για τον Ιούνιο.

Οι δικαιούχοι της εν λόγω επιδότησης δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στο vouchers.gov.gr για να λάβουν το ποσό που τους αναλογεί καθώς ελήφθησαν στοιχεία απευθείας από τους παρόχους ενέργειας.

Τα τελικά ποσά του Power Pass που θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα είναι αισθητά μικρότερα σε σχέση με αυτά που είχαν πιστωθεί για το εξάμηνο Δεκεμβρίου 2021 – Μαΐου καθώς η πληρωμή αυτή θα αφορά τον τελευταίο μήνα πριν από το πάγωμα της ρήτρα αναπροσαρμογής.