Συγκλονίζει ο Πατέρας του Τσαλικίδη: «Τον μεγάλωσα και μου σκότωσαν το παιδί μου;»

Απαρηγόρητος είναι ο πατέρας του Κώστα Τσαλικίδη μετά την αποκάλυψη ότι ο γιος του δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε.

Ο 33χρονος τεχνικός, ήταν υπεύθυνος ανάπτυξης δικτύων της εταιρείας Vodafone, «έπεσε πάνω» στον δράστη των υποκλοπών. Κι γι’ αυτό, όπως όλα δείχνουν, κάποοι με αριστοτεχνικό τρόπο κάποιοι του «έκλεισαν το στόμα»: Στις 9 Μαρτίου του 2005, βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό.

Η ελληνική Δικαιοσύνη, δεκατρία χρόνια μετά τον θάνατό του, αποκαθιστά την μνήμη του, αλλά κυρίως την τιμή του, ασκώντας δίωξη για ανθρωποκτονία κατ’ αγνώστων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Νέα Σελίδα», το πλαίσιο αυτό, αναμένεται να διευρευνηθεί -εκτός των άλλων- και ο ρόλος πρώην πολιτικού στελέχους από την βόρεια Ελλάδα, με τον οποίο ο Κώστας Τσαλικίδης, εμφανίζεται να είχε συχνές επαφές λίγο πριν πεθάνει.

Δεν ήταν μόνο, όμως, ο Κώστας Τσαλικίδης. Το πολιτικό αυτό πρόσωπο, είχε εξίσου στενή σχέση και με την οικογένεια της αρραβωνιαστικιάς του 33χρονου τεχνικού, η οποία μετά τον θάνατό του είχε για έναν… περίεργο λόγο «αποκλειστεί» από τα περισσότερα ΜΜΕ.


Όπως προκύπτει από την δικογραφία, η αντίστροφη μέτρηση για την τύχη του 33χρονου, ξεκίνησε μετά από μία σύσκεψη που έγινε στις 8 Μαρτίου του 2005.

Σύμφωνα με καταγεγραμμένες μαρτυρίες, η σύσκεψη ήταν θυελλώδης και έγινε σε κλίμα ιδιαιτέρως τεταμένο. Εκεί ο Κώστας Τσαλικίδης είχε αποκαλύψει τα ευρήματά του, όπως αποδεικνύεται από τις σημειώσεις του, επιμένοντας ότι έπρεπε να δημοσιοποιηθούν.

Φοβόταν για την ζωή του ο Κώστας Τσαλικίδης;

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, με τα περίφημα τετράδια που άφησε πίσω εν είδει παρακαταθήκης, ο Κώστας Τσαλικίδης καταγράφει βήμα – βήμα πώς ανακάλυψε το παράνομο λογισμικό σε ένα από τα κέντρα της Vodafone. Καθώς και τις επαφές του με στελέχη και άλλων εταιρειών σε σχέση με την ασφάλεια του δικτύου της Vodafone.


O Κώστας Τσαλικίδης, πάντως, φαίνεται ότι ανησυχούσε για την υπόθεση. Είχε εκμυστηρευθεί στην αρραβωνιαστικιά του, Σάρα, ότι «σε λίγο θα δημοσιοποιηθεί ένα μεγάλο θέμα για την εταιρεία, που μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμό της«.

Τα σπαρακτικά λόγια του πατέρα του

«Θέλω από τον εισαγγελέα το ενημερωτικό, την παραγγελία για να μάθω τι ακριβώς έγινε και δολοφονήθηκε ο γιος μου. Είμαι πονεμένος, πολύ πονεμένος από αυτή την υπόθεση. Τον μεγάλωσα, τον γαλούχησα με τις αρχές μας και σκότωσαν το παιδί μου. Ένα παιδί καλό, μορφωμένο, υπομονετικό. Πήγε στην Αγγλία, τελείωσε το Πολυτεχνείο. Γύρισε ολόκληρο τον κόσμο και στο τέλος βρέθηκε δολοφονημένος«, λέει με σπαραχτική φωνή και με την λιγοστή δύναμη που του έχει απομείνει λόγω προχωρημένης ηλικίας…

πηγή: thecaller.gr