Τσακαλώτος: «Είμαι ευτυχής, πιστεύω ότι είναι το τέλος της ελληνικής κρίσης, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα»

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ευτυχής ισχυριζόμενος πως «είναι το τέλος της ελληνικής κρίσης»

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη από αυτή τη συμφωνία, θεωρούμε ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές» δήλωσε στις 03:00 ώρα Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Είμαι ευτυχής, πιστεύω ότι είναι το τέλος της ελληνικής κρίσης (…) Είναι μια ιστορική στιγμή και μια ιστορική μέρα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών βγαίνοντας από το μαραθώνιο Eurogroup.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τι πέρασε ο ελληνικός λαός τα τελευταία έτη. Θα πρέπει ο λαός να δει πρακτικά αποτελέσματα από αυτή τη συμφωνία. Η περηφάνια επιστρέφει, γιατί στέκεται στα δύο πόδια και θα δει και στην τσέπη την ανάπτυξη» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε πάντως «σκληρή απαίτηση» τη διατήρηση πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2023 έως το 2060. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως «δεν υπάρχουν νέοι όροι» στο «μεταμνημονιακό πρόγραμμα παρακολούθησης».

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι «θεωρούμε ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ότι έχουμε πρόσβαση στις αγορές. Το cash buffer μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τουλάχιστον για 22 μήνες».

Από την δική του μεριά, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο εξαγοράς ενός μέρους των δανείων του ΔΝΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, από το ποσό των 3,3 δισ. ευρώ το οποίο θα υπάρχει στο μαξιλάρι για τον εν λόγω σκοπό.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, κ. Τσακαλώτου μετά από το μαραθώνιο Eurogroup:
https://www.youtube.com/watch?v=0YrDmHldwkI
πηγή: diaforetiko.gr