Τράβηξαν αυτήν τη φωτογραφία, την κατάλληλη στιγμή. Καρχαρίας με δύτη, μοιάζουν σαν να χαμογελάνε ποζάροντας στην κάμερα.
Www.true.gr

Τράβηξαν αυτήν τη φωτογραφία, την κατάλληλη στιγμή. Καρχαρίας με δύτη, μοιάζουν σαν να χαμογελάνε ποζάροντας στην κάμερα.

Ο φωτογράφος βυθού Andrew Fox 53 ετών, είπε ότι τέτοιες σκηνές χρειάζονται για να δείξουν την πιο γλυκιά πλευρά των καρχαριών και να σπάσουν το στερεότυπο πως οι καρχαρίες είναι τρομακτικά ανθρωποφάγα πλάσματα.

Ο κ. Fox, ο οποίος διαχειρίζεται την Rodney Fox Expeditions, δήλωσε: «Τι άλλο μπορείτε να κάνετε όταν ένας καρχαρίας σας χαμογελάει; Ήταν η τέλεια στιγμή καθώς, τη στιγμή που έφτασε ο καρχαρίας μπορούσα με την κάμερα να βρω γωνία όπου φαινόντουσαν και οι δύο.

«Οι καρχαρίες σε αυτά τα βάθυ είναι πολύ πιο έμπιστοι, ενώ όσο πλησιάζουν στην επιφάνεια γίνονται πιο ανήσυχοι και επιθετικοί. Κινούταν πολύ αργά και με ηρεμία. Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να δουν και αυτή την πλευρά των καρχαριών ώστε να τους θαυμάσουν για την ομορφιά τους ».
Ο πατέρας του κύριου Fox, Rodney, είχε χτυπήσει άσχημα από επίθεση λευκού καρχαρία, σε διαγωνισμό ψαρέματος το 1963. Για να επιβιώσει χρειάστηκε 462 ράμματα στο στήθος του και 92 στο δεξί του χέρι. Το θεωρείται μια από τις χειρότερες επιθέσεις που έχει δεχτεί άνθρωπος και κατάφερε να επιβιώσει, από λευκό καρχαρία. Παρόλα αυτά όμως, ανέλαβε ως επικεφαλής στην διατήρηση του είδος των λευκών καρχαριών και τώρα πλέον ο κ. Fox συνεχίζει το έργο του πατέρα του.

«Όσο πιο πολύ καταλαβαίνεις, τόσο πιο πολύ το εκτιμάς και θέλεις να το προστατέψεις»

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr