Τραγωδία στις Οινούσσες: Ναυάγιο με νεκρούς και αγνοούμενους
Www.true.gr

Τραγωδία στις Οινούσσες: Ναυάγιο με νεκρούς και αγνοούμενους

Ανείπωτη τραγωδία στις Οινούσσες με 18 ανθρώπους να πέφτουν στη θάλασσα. Η βάρκα τους ανατράπηκε παρά τις καλές καιρικές συνθήκες βόρεια του νησιού. Δύο νεκροί και 4 αγνοούμενοι μέχρι στιγμής με τους διασώστες να δίνουν μάχη με το χρόνο. Στο σημείο του συμβάντος σπεύδουν πλωτό του λιμενικού, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης της ελληνικής ακτοφυλακής και σκάφη frontex.
Νέα τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη στις ελληνικές θάλασσες, καθώς, βόρεια του νησιού Οινούσσες σημειώθηκε ναυάγιο με 18 πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν σε λέμβο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η βάρκα τους, που είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια, ανατράπηκε και όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 12 άτομα, έχουν ανασυρθεί δύο νεκροί και αγνοούνται άλλοι τέσσερις άνθρωποι, με τους διασώστες να δίνουν μάχη με το χρόνο, για να μην ανέβει ο αριθμός των θυμάτων.

Στη θαλάσσια περιοχή είναι σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από πλωτό, αεροσκάφος της frontex και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.


Στο σημείο του συμβάντος σπεύδουν πλωτό του λιμενικού, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης της ελληνικής ακτοφυλακής και σκάφη frontex.

Όπως έγινε γνωστό στην επιχείρηση διάσωσης παίρνει μέρος και το πλοίο «Νήσος Ρόδος» που κλήθηκε να σπεύσει στο σημείο για παροχή βοήθειας.


Ο καιρός στην περιοχή είναι καλός. Όπως φαίνεται κατά τη διάρκεια του ναυαγίου επικράτησε πανικός και είναι πολύ πιθανό, ορισμένοι να μην ήξεραν μπάνιο.

Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό περίπου στις 11.00 το πρωί, όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας βάρκας που είχε ανατραπεί. Αμέσως κινητοποιήθηκε το επιβατηγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» που έπλεε στην περιοχή, συμμετέχοντας στην επιχείρηση έρευνας που σύντομα εξελίχθηκε και σε διάσωσης.

Πηγή : newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr