Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Άντρας πέθανε επειδή ήταν κλειστό το κέντρο υγείας

Έφυγε από τη ζωή ο 63χρονος από την Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας επειδή το Κέντρο Υγείας ήταν κλειστό, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Κατά τις 4 το πρωί ο άτυχος άνδρας ένιωσε αδιαθεσία και χρειάστηκε επείγουσα ιατρική αντιμετώπιση, όμως το πλησιέστερο ανοικτό Κέντρο Υγείας βρισκόταν σε απόσταση 1,5 ώρας. Ενώ τα παιδιά του τον μετέφεραν στο ΚΥ Αμφιλοχίας που εφημέρευε, ο άτυχος άντρας άφησε την τελευταία του πνοή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, καταγγέλλει την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κατούνας, καθώς σύμφωνα με τους κατοίκους της κωμόπολης, το Κέντρο Υγείας δεν εφημερεύει ποτέ. Λειτουργεί μόνο πρωί και μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή!

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, διαθέτει δύο γενικούς ιατρούς, εκ των οποίων μόνο ο ένας έχει οργανική θέση. Ο άλλος προέρχεται από Περιφερειακό Ιατρείο. Υπηρετούν επίσης δύο αγροτικοί ιατροί, οι οποίοι όμως καλύπτουν και τα Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία της ευρύτερης περιοχής.

«Το υπόλοιπο προσωπικό είναι μόνο δύο νοσηλεύτριες, η μία με μετακίνηση και η άλλη με απόσπαση. Κανείς άλλος».

Το συγκεκριμένο κέντρο υγείας μέχρι και τον Δεκέμβριο 2016 εφημέρευε κανονικά, ωστόσο άρχισε να υπολειτουργεί μόλις συνταξιοδοτήθηκε η διευθύντρια ιατρός (τον Ιανουάριο 2017). Ωστόσο δεν είναι αυτό το μοναδικό πρόβλημά του. Από το 2014 παραδόθηκε ολοκαίνουριο κτήριο δίπλα του για τη μετεστέγασή του, αλλά η μεταφορά δεν γίνεται εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Άλλο ένα Κέντρο Υγείας φάντασμα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της. «Εάν ήταν ανοικτό το Κέντρο Υγείας Κατούνας, υπήρχε ασθενοφόρο ίσως να ζούσε. Δεν έγινε νεκροψία, όπως όμως διέγνωσαν οι γιατροί απεβίωσε από πνευμονικό οίδημα».

ΠΗΓΗ thecaller.gr