Πολλές είναι οι διαφορές της τηλεοπτικής μεταφοράς του «Σασμού» από το ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, καθώς όπως έχουν σημειώσει πολλοί τηλεθεατές, η ιστορία του βιβλίου δεν επικεντρώνεται σε κανένα ειδύλλιο.

Στο βιβλίο, ο Αστέρης και η Αργυρώ δεν είναι ζευγάρι, ενώ η Βασιλική δεν ξανασμίγει ποτέ με τον Μαθιό μετά τη δολοφονία του Στεφανή, καθώς τόσα χρόνια μετά τον έχει ξεπεράσει.

Ακόμα, η γιαγιά Ρηνιώ είναι μητέρα και όχι πεθερά της Μαρίνας, ενώ ο Πετρής σκοτώνεται από το χέρι του Αστέρη στην αρχή του βιβλίου.

Oι διαφορές, λοιπόν, μπορεί να είναι πολλές, αλλά το μοναδικό πράγμα που παρακαλούν οι αναγνώστες να αλλάξει στο φινάλε της ιστορίας, δεν πρόκειται να αλλάξει στη σειρά. Κι αυτό, αφορά σαφώς στη μοίρα του Μαθιού, ο οποίος παρά το γεγονός πως δολοφόνησε εν ψυχρώ τον ξαδερφό του για τα μάτια της αιώνιας αγάπης του, έχει καταφέρει να γίνει ο πιο συμπαθής ήρωας της σειράς.

Όπως μαθαίνουμε, στον ALPHA δεν έχουν σκοπό να… κάνουν τη χάρη στους τηλεθεατές σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του Μαθιού και σκοπεύουν να του χαρίσουν το ίδιο τέλος με το σενάριο του βιβλίου. Ο μεγάλος γιος της Καπετάνισσας, δεν τη γλιτώνει τελικά και αποκαλύπτεται ως ο δολοφόνος του Στεφανή Σταματάκη, παρά τις τεράστιες προσπάθειες της Καλλιόπης η οποία παρακαλά να μην δει και τα δυο της κοπέλια στη φυλακή.

Δεν τα καταφέρνει όμως.

Και μπορεί το μεγάλο spoiler να το φυλάμε για λίγο πριν τον τέλος, αλλά αυτό που μπορεί επιτέλους να γίνει γνωστό είναι πως η κάθαρση θα έρθει στο τέλος και οι συνέπειες για τον Μαθιό θα είναι ολέθριες. Δυστυχώς, δεν θα βρει ούτε την αγάπη, ούτε θα καταφέρει να συνεχίσει τη ζωή του μετά τον χαμό της Βασιλικής και την αποκάλυψη της αλήθειας για τον φόνο που δέπραξε.

πηγη: media-insider.gr