Τοξικομανής γέννησε στο Νοσοκομείο του Βόλου κoριτσάκi εθισμένο στα ναρκωτικά…
Www.true.gr

Τοξικομανής γέννησε στο Νοσοκομείο του Βόλου κoριτσάκi εθισμένο στα ναρκωτικά…

Και στο μαιευτήριο ακόμα ζητούσε να κάνει χρήση, ειδάλλως δεν μπορούσε να γεννήσει. Παρακαλούσε τον σύντροφό της να της δώσει τη δόση της για να τα βγάλει πέρα και τελικά γέννησε με τη χορήγηση μεθαδόνης. Σε ηλικία 24 ετών, χρόνια στην χρήση, προσβεβλημένη από ηπατίτιδα, γέννησε στο Νοσοκομείο του Βόλου το Σάββατο ένα κοριτσάκι μόλις 1.600 γραμμαρίων. Το παιδί, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», ήταν πρόωρο και παρουσίασε επικίνδυνα για την υγεία του στερητικά σύνδρομα, γιατί η μητέρα συνέχιζε τη βαριά χρήση ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Γέννησε με καισαρική, χωρίς να αντιληφθεί ακόμα και μετά τη γέννα τον κίνδυνο που διέτρεχε η δική της ζωή η ζωή του παιδιού.

Το κοριτσάκι μόλις γεννήθηκε παρουσίασε σύνδρομο στέρησης και συγκεκριμένα μυϊκούς σπασμούς, εμετούς, λόξιγκα, δεν μπορούσε ησυχάσει και να κοιμηθεί, αλλά και να φάει.


Το στερητικό σύνδρομο διαρκεί περίπου έναν μήνα και εφαρμόζεται θεραπεία υποκατάστασης, που σταδιακά μειώνεται. Ο θηλασμός απαγορεύεται για την προστασία του μωρού.Η Κοινωνική Υπηρεσία θα αναλάβει μετά τη διερεύνηση του περιβάλλοντος της μητέρας και των προθέσεών της για να αποφασίσει αν θα δοθεί το μωρό στην ίδια ή στο οικείο περιβάλλον της.

Τα μωρά που εγκαταλείπονται ή που η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου αξιολογεί ότι δε μπορούν επιστρέψουν στη φυσική τους οικογένεια καταλήγουν στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», όπου μπορούν να μείνουν μέχρι την ηλικία των 5 ετών και είτε να επιστρέψουν στο οικογενειακό περιβάλλον, είτε να υιοθετηθούν.

Πηγη e-thessalia.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr