Τους Έβλεπαν στην Γειτονιά και Λέγαν «Μου Πηγαίνουν». Μόλις Έμαθαν την Αλήθεια Έσκασαν από τη Ζήλια τους

Το να μετακομίσεις και να βολευτείς σε ένα νέο σπίτι είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα. Στην ιστορία του ανθρώπου, οι άνθρωποι πήγαν από τις σπηλιές στις καλύβες, στα κάστρα και τώρα στα διαμερίσματα.

Φαίνεται πως τώρα οι άνθρωποι μπορούν να αξιοποιήσουν το οτιδήποτε για να φτιάξουν ένα σπίτι. Ωστόσο, κάποιοι αναγκάζονται να ζουν σε δημιουργικά σπίτια λόγω φυσικών περιορισμών.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο περίεργα και ενδιαφέρονται σπίτια του κόσμου!

Το μικρότερο σπίτι, Τσεχία

Βρίσκεται στην Πράγα και έχει μόλις 2.25 μέτρα πλάτος. Χτίστηκε ανάμεσα σε δύο κανονικά σπίτια στα μέσα του 19ου αιώνα.

Τα χίλια νησιά, ΗΠΑ και Καναδάς  

Υπάρχουν 1,864 νησιά στο αρχιπέλαγος στα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά. Το μεγαλύτερο έχει 1,500 κατοίκους. Φανταστείτε πως κάποια από τα νησιά έχουν χώρο ίσα ίσα για ένα σπίτι.

Σπίτι-ψυγείο 

Τα μοντέρνα σπίτια δεν έχουν κελάρι. Αυτό το κτίσμα είναι σχεδιασμένο για αποθήκευση τροφών και κρασιού.

Το σπίτι του Broons, Σκωτία


Υπάρχει ένα μυστηριώδες κτίριο στο Loch Shin κοντά στο χωριό Lairg. Σύμφωνα με δημοφιλή κόμικ, μία τεράστια οικογένεια ζει εκεί. Ποιος ξέρει;

Το σπίτι του Steve Areen, Ταϊλάνδη

Το απίστευτο σπίτι του Steve εμπνέει πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Το έχτισε σε μία οργανική φάρμα με μάνγκο. Είναι φτιαγμένο από πηλό και το εσωτερικό του κόστισε μόλις $9,000.

Σπίτι 1 τ.μ  

Το μικρότερο σπίτι στον κόσμο κατασκευάστηκε από τον Van Bo Le-Mentzel, έναν αρχιτέκτονα από το Βερολίνο. Παρά το μέγεθός του έχει πόρτα, παράθυρο και καρέκλα. Ζυγίζει 40 κιλά και έχει και δικές του ρόδες.

Οικολογικά σπίτια

Ο Mike Basich, ένας εξαιρετικός snowboarder, επέλεξε ένα μικροσκοπικό σπίτι (23 τ.μ) που έχτισε στα βουνά πάνω από μία πολυτελή έπαυλη. Χρησιμοποίησε μόνο οικολογικά υλικά και το ρεύμα και η θέρμανση παρέχονται από ηλιακά πάνελ.

Ένα ξενοδοχείο σε Boeing

Αυτό το σκουριασμένο Boeing του 1965 ήταν πολύ τυχερό που είχε τέτοια σύνταξη. Ένας επιχειρηματίας από την Costa Rica αγόρασε το αεροπλάνο, το έβαλε σε ένα ειδυλλιακό τοπίο και προσέλαβε διακοσμητές να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο.


Το σπίτι των tellytuby

Του βασικό σχέδιο του Malator είναι πολύ απλό – αποτελείται από ένα δωμάτιο και εναρμονίζεται τέλεια με τον περιβάλλοντα χώρο.

Το αβγό Exbury 

Ο Stephen Turner, αρχιτέκτονας, λατρεύει τα πειράματα. Δημιούργησε ένα οικολογικό σπίτι σε σχήμα αβγού. Έχει 6 μέτρα μήκος και 2.8 μέτρα διάμετρο. Μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και στο νερό για να μπορείτε να απολαύσετε την φύση. Έχει και ντους, φούρνο και το ρεύμα παρέχεται από τον ήλιο.

Το σπίτι αποβάθρα, Μεγάλη Βρετανία

Το σπίτι βρίσκεται στο Conwy και είναι και στα Ρεκόρ Γκίνες. Έχει εμβαδόν 5.49 τ.μ και χτίστηκε τον 16ο αιώνα.

To σπίτι που περπατάει 

Το σπίτι αυτό κατασκευάστηκε από 2 δημιουργικές εταιρίες: τις N55 και Wysing Arts Centre. Οι διαστάσεις του κτιρίου είναι 3.72×3.5×3.5 μέτρα και ζυγίζει 1,200 κιλά. Η μέγιστη ταχύτητα που πιάνει είναι τα 60 χλμ/ώρα. Η ενέργειά του παρέχεται από αιολική και ηλιακή ενέργεια.

Credit: wittyfeed.me