Η Τουρκία θέτει εκ νέου θέμα κυριαρχίας σε 18 ελληνικά νησιά του Αιγαίου
Www.true.gr

Η Τουρκία θέτει εκ νέου θέμα κυριαρχίας σε 18 ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολύ περίεργα δημοσιεύματα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον Τουρκικό τύπο σήμερα. Ο Τούρκος μεγαλοδημοσιογράφος σύμβουλος του Ερντογάν Orhan UĞUROĞLU, θέτει μέσω του κατευθυνόμενου τύπου ξανά θέμα για την κυριαρχία 18 ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, σε μια προσπάθεια να φέρει το θέμα ξανά στην δημοσιότητα.

Φαινομενικά το όλο ζήτημα έχει την μορφή τουρκικής «μαύρης» προπαγάνδας, …η συνέχεια όμως κρύβει πολλές παγίδες …τύπου Ιμίων.

Πρόκειται καταρχήν για την επαναφορά φερόμενου επεισοδίου ( πάντα κατά τον τουρκικό τύπο) μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού κατά την επίσκεψη του στα Πριγκηπονήσια, και Τούρκου πρώην στρατιωτικού, συμβούλου του Ερντογάν, σε ανεπίσημο ερώτημα του για την κυριαρχία 18 ελληνικών νησιών.

nisia_egeo.jpg

Το γεγονός αυτό οφείλουμε να πούμε ότι δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημης ελληνικής πλευράς, αλλά το επαναφέρει ξανά με δόλιο τρόπο ο τουρκικός τύπος,, διότι σίγουρα έχουν λόγους εκεί στο Σαράι του Ερντογάν που γίνεται αυτό.

Σύμφωνα με άρθρο μας, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας Ümit Yalım, είχε εκφράσει την πρόθεσή του να θέσει συγκεκριμένη ερώτηση στον Α.Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στην Σχολή της Χάλκης την Τετάρτη (6 Φεβρουαρίου 2018).

Ο Yalım φέρεται να εμποδίστηκε αρχικά να πλησιάσει τον Έλληνα πρωθυπουργό λόγω του κόσμου, αλλά κάποια στιγμή τον συνάντησε στις 16:15 μπροστά από το λιμάνι μπροστά σε ένα πολυάσχολο πλήθος.

«Στην προσωπική μου συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα, του είπα, «Κύριε Τσίπρα, έχω μια ερώτηση για σας. Πότε θα εκκενώσετε τα τουρκικά νησιά που έχετε καταλάβει στο Αιγαίο; Ξαναρώτησα. «Πότε θα εκκενώσετε όλα τα κατεχόμενα τουρκικά νησιά του Αιγαίου;».

Το πρόσωπο του Α.Τσίπρα ήταν σκοτεινιασμένο και δίστασε να απαντήσει. Μετά από κάποια σκέψη, ο Τσίπρας απάντησε: «Αυτό δεν είναι βέβαιο». Του είπα, «18 νησιά και μια Βραχονησίδα ανήκουν στην Τουρκία».

«Ο Τσίπρας παρέμεινε σιωπηλός εναντίον αυτών των λέξεων και εγκατέλειψε το νησί, αφού έβγαλε φωτογραφίες με πολίτες ελληνικής καταγωγής που ζούσαν στο νησί», φέρεται να καταλήγει ο ίδιος ο Τούρκος πρώην γγ του τουρκικού ΥΠΑΜ, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα.


Τώρα ο δημοσιογράφος Orhan UĞUROĞLU αναφέρει :

« Ρωτώ. Γιατί 16 χρόνια δεν μπορούμε να λύσουμε την ρίζα του προβλήματος; Σύσσωμη κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν μιλούν για κατάληψη και κατοχή 18 τουρκικών νησιών του Αιγαίου;

Ο Συνταγματάρχης ε.α U.Yalım, δεν ρώτησε το Έλληνα Πρωθυπουργό για τα 18 νησιά τα οποία κατέχουν οι Έλληνες παράνομα ;

Ποια είναι η λύση του προβλήματος , αφού τα νησιά είναι η γη μας δεν αφορά και θέμα εισβολής;

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δεν λέει συνεχώς πηγαίνετε στην γη μας , εννοώντας τα 18 τουρκικά νησιά που ανήκουν στην επικράτεια της Δημοκρατίας της Τουρκίας;

Μόνο η Τανσού Τσιλέρ ήταν γενναία;

«Αυτή η γυναίκα» η Meral Akşener πρόεδρος του καλού κόμματος δεν ζητά την κατάληψη σήμερα και των 18 νησιών;

Πρόκειται για 18 τουρκικά νησιά που καταπατήθηκαν από τους Έλληνες … πρόκειται για 18 νησιά που καταλήφθηκαν από τους Έλληνες, πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης μας. Ας δούμε λοιπόν αν πρόκειται ποτέ αυτό να λυθεί»,καταλήγει ο ίδιος.

Εκτιμήσεις Ελλήνων αμυντικών αναλυτών θεωρούν το όλο θέμα εκτός της φαντασιακής διάστασης που πραγματικά έχει, ως μια πολύ πιθανή σχεδιαζόμενη «παγίδα» της Τουρκίας στην Ελλάδα, σε μελλοντικό χρόνο ,η οποία θα έχει το χαρακτήρα της υπόθεσης των Ιμίων.


Επανέρχονται συνεχώς οι Τούρκοι σε ένα ζήτημα που ίσως προκαλέσει μελλοντικά πάντα, ακόμα και πιθανό επεισόδιο στο Αιγαίο , σύμφωνα και με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Πρόσφατα είχαμε χάρτη που διαμελίζει την Ελλάδα σε κεντρικό δρόμο μιας τουρκικής πόλης. Ο χάρτης έχει «κοκκινίσει» τα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη και ολόκληρη την Κύπρο, καθώς και εδάφη της Συρίας και του Βορείου Ιράκ στο πλαίσιο του τουρκικού εθνικού όρκου.

XARTHS2.jpg

Επίσης σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας αναφέραμε την Τουρκάλα δημοσιογράφο Uzay Bulut και το γνωστό αμερικανικό γεωπολιτικό ινστιτούτο gatestoneinstitute.org, μιας και ο Ερντογάν φέρεται κατά το ινστιτούτο να έχει πάρει την «μεγάλη» απόφαση κατά της χώρας μας εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα .

«Η Τουρκία απειλεί να εισβάλει στην Ελλάδα , ειδικά στο Αιγαίο» , αυτός ήταν ο τίτλος του άρθρου της Τουρκάλας δημοσιογράφου, Uzay Bulut, που δημοσίευσε το αμερικάνικο «Gatestone Institute» πριν πολλούς μήνες μιας και οι αποφάσεις αυτές απαιτούν πολύ χρόνο και σχεδιασμό, όπως η άσκηση «΄Γαλάζια πατρίδα¨που την σχεδίαζαν οι Τούρκοι έξι μήνες.

Η ίδια η δημοσιογράφος αναφέρει ότι επί οθωμανικής αυτοκρατορίας και μέχρι το 1821 όλα αυτά τα νησιά ήταν τουρκικά .
Μετά όμως από την χρονολογία αυτή και σταδιακά όλα τα νησιά , όπως και ο υπόλοιπος κορμός της Ελλάδας, είναι νομικά και ιστορικά ελληνικός» .

Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), μαζί με ένα μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης, φέρεται, κατά την Τουρκάλα δημοσιογράφο να είναι αποφασισμένο με εμμονή στην εισβολή και κατάκτηση των ελληνικών νησιών με το σκεπτικό ότι είναι στην πραγματικότητα τουρκική επικράτεια.

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς σε τι αδιέξοδα έχει οδηγήσει την Τουρκία και τον λαό της , ο νέο-σουλτάνος Ερντογάν και η άφρονα πολιτική του σε εσωτερικό και εξωτερικό, αλλά δικτάτορες αυτού του τύπου όταν φτάνουν….εκεί , κάνουν ιδιαίτερα θεαματικές κινήσεις για να αλλάξουν την ροή των γεγονότων, η οποία ροή στην συγκεκριμένη περίπτωση οδηγεί την χώρα αυτή στην χρεοκοπία και στο εσωτερικό χάος.

[Πηγή]

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr