Οι Τούρκοι «επιτίθενται» στην ΕΛ.ΑΣ: «Έλληνες βασάνισαν μετανάστες στον Έβρο» – Προπαγάνδα κατά των αστυνομικών από την Άγκυρα

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα το τελευταίο διάστημα, κάτι που έχει προβληματίσει την Ελληνική ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην χώρα μας για τις προθέσεις των «γειτόνων”.

Σήμερα το τουρκικό «θέατρο σκιών» έχει ως θέμα τον δήθεν «βασανισμό από την ΕΛ.ΑΣ. μεταναστών από την Παλαιστίνη και την Υεμένη στον Έβρο και την εκδίωξη τους γυμνών σε παρακείμενο τουρκικό χωριό όπου τους υποδέχθηκαν με ανοικτές αγκάλες».

«Οι Τούρκοι χωρικοί καλωσορίζουν θερμά τους μετανάστες αφού η ελληνική αστυνομία τους χτύπησε γυμνούς», ήταν οι τίτλοι στις περισσότερες τουρκικές εφημερίδες σήμερα, εμφανίζοντας και μια «φωτογραφία», η οποία αν δεν είναι προϊόν μοντάζ, τότε θα αφορά σίγουρα άλλο περιστατικό.

Οι κάτοικοι του χωριού Kiremitçi Saleh στην Αδριανούπολη υποδέχθηκαν θερμά μια ομάδα μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί και εξαντλημένοι στους αγρούς τους, αναφέρει το CNN TURK.

Σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, πρόκειται για μετανάστες από Υεμένη και Παλαιστίνη, οι οποίοι περπάτησαν έως το τουρκικό χωριό, αφού πρώτα είχαν «κακοποιηθεί” υποτίθεται από την ελληνική αστυνομία στην άλλη πλευρά των συνόρων, τα οποία διέσχισαν παράνομα.

Οι Τούρκοι αγρότες φέρονται από τον τουρκικό τύπο πάντα, να βρήκαν τους μετανάστες γυμνούς σε χωράφια και από εκεί να τους οδήγησαν στο καφενείο.

Οι χωρικοί άνοιξαν μάλιστα και το τοπικό καφενείο και έβαλαν τη θερμάστρα για να ζεσταθούν οι μισόγυμνοι μετανάστες, στους οποίους προσφέρθηκαν ρούχα, φαγητό και ζεστά ποτά, γράφει το άρθρο, το οποίο αποτελεί του χειρίστου είδους προπαγάνδα κατά των ελληνικών αρχών που υποδέχονται καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες στον Έβρο, χωρίς να ακουστεί το παραμικρό εδώ και χρόνια, σε αντίθεση με τους Τούρκους ομόλογούς τους.

«Όλοι τους έχουν σημάδια και ουλές στις πλάτες τους. Μας είπαν ότι η ελληνική αστυνομία τους χτύπησε πριν τους αναγκάσει να επιστρέψουν στην Τουρκία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του χωριού (Χαιδάρης στα τουρκικά) Ζέκι Ατές.

Οι τουρκικές δυνάμεις χωροφυλακής φέρονται να παρέλαβαν αργότερα τους μετανάστες από το χωριό και τους οδήγησαν σε κέντρο μετανάστευσης.

Η αλήθεια φυσικά και δεν είναι αυτή που εμφανίζουν οι Τούρκοι που κάνουν τα πάντα για να δυσφημίσουν την ελληνική αστυνομία και την χώρα μας με ένα κακόγουστο τρόπο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι μετανάστες που εντοπίσθηκαν στην Θράκη αυξήθηκαν κατά περίπου 80% σε σχέση με τον περυσινό Οκτώβριο, ενώ το 100% έφθασε η αύξηση αυτών που εντοπίσθηκαν από την αστυνομία και κατεγράφησαν στην Θεσσαλονίκη.

Μόνο τον Οκτώβριο ή αστυνομία συνέλαβε 76 διακινητές και 1.911 μετανάστες, ενώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα είχαν συνελήφθησαν 46 διακινητές με 1.072 μετανάστες.

Το ίδιο έλαβε χώρα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Εκεί, συνελήφθησαν 34 διακινητές με 1.632 μετανάστες, όταν τον περυσινό Οκτώβριο είχαν συλληφθεί 20 διακινητές με 869 μετανάστες.

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση που κλιμακώνεται εξ αιτίας των μεταναστευτικών ροών, αλλά και τα έκτροπα που καταγράφονται από ταυτισμένους οικoνομικούς μετανάστες και πρόσφυγες πολέμου, διαταράσσοντας έτσι την καθημερινότητα των κατοίκων του Έβρου, αναφέρει το elthraki.gr.

Συγκεκριμένα με την ερώτηση τέθηκε το ζήτημα της προφανούς κυβερνητικής αποτυχίας ως προς την προστασία των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης, καθώς και οι συνέπειες για την κοινωνική ειρήνη στο εσωτερικό της χώρας αλλά και τον διεθνή διασυρμό μας.

Γνωστοποιήθηκαν με έμφαση, τα διάφορα περιστατικά παρακώλυσης & αποκλεισμού της οδικής κυκλοφορίας από μετανάστες και πρόσφυγες πολέμου, οι επιθέσεις που έχουν γίνει σε διερχόμενα αυτοκίνητα, καθώς & οι ενοχλητικές ενέργειες σε δημόσιους- δημοτικούς χώρους όπως πλατείες, στάσεις λεωφορείων, εκκλησίες, γεγονότα που έχουν δημιουργήσει τεράστιο ζήτημα ανασφάλειας σε μια άκρως φιλειρηνική κοινωνία.

Στην απάντησή του το Υπουργείο τονίζει ότι αναλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να εξασφαλίζεται ο απόλυτος σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων και η σύννομη κυκλοφορία/διακίνηση τους στον ενιαίο χώρο Schengen. Αναφέρεται επίσης ότι γίνονται δράσεις με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Η ουσία είναι ότι δεκάδες ομάδες μεταναστών κινούνται κατά το δοκούν κατά μήκος του Έβρου, έχοντας παραβιάσει τα σύνορα της χώρας μας, ενώ οι κάτοικοι των παρακείμενων χωριών είναι αντιμέτωποι με προκλητικά περιστατικά αποκλεισμού της κυκλοφορίας και επιθέσεων από ομάδες μεταναστών.

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Τουρκικό υβριδικό σχέδιο στον Έβρο: «Πλημμυρίζουν» την Ελλάδα με μετανάστες) είχαμε αναφέρει ότι τουρκικό υβριδικό σχέδιο κατά της Ελλάδος, φέρεται να εκτελείται στον Έβρο μετά την εντολή απόσυρσης της τουρκικής στρατοχωροφυλακής το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να γεμίσει ο Έβρος πρόσφυγες.

Στην αποχώρηση των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων αποδίδουν σαφώς οι ελληνικές αρχές τη μεγάλη αύξηση του αριθμού μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο.

Υπενθυμίζουμε πριν κάποιο διάστημα μετανάστες και πρόσφυγες έκλεισαν χωρίς λόγο την εθνική οδό Καβύλης-Ορεστιάδος στον Έβρο εμποδίζοντας ακόμη και στρατιωτικά οχήματα να κινηθούν.

Αμερικανικές αρχές του υπουργείου ασφαλείας, σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο ανέφεραν την ανησυχία τους για την τουρκική κίνηση και την αύξηση των ροών στην Ελλάδα, μιας και οι πληροφορίες για παρουσία ισλαμιστών μαχητών του ISIS ανάμεσα στους μετανάστες αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, για αυτό και έχει ενταθεί η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Ο Ερντογάν μετά την προ διμήνου δημοσιοποίηση της επίσκεψης του Αμερικανού πρέσβη στην Αλεξανδρούπολη και των σχεδίων για λιμάνι αλλά και την δημιουργία πιθανόν στρατιωτικής βάσης, όπλισε το τρομερό «υβριδικό του όπλο» (μετανάστες), με στόχο την πρόκληση χάους στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε και κάτι τελευταίο και σημαντικό που αφορά την περάτωση του αγωγού Turk Stream, ο οποίος σε λίγους μήνες θα πρέπει να «πατήσει» απέναντι από το τουρκικό έδαφος για να προχωρήσει είτε μέσω Ελλάδος, είτε μέσω Βουλγαρίας στην Ευρώπη. Αυτό ας το κρατήσουμε.

πηγή: pentapostagma.gr