Το Μυστικό Των Πόνων της Πλάτης, Κρύβεται στα Πόδια μας. Αυτές οι 9 Ασκήσεις τους Εξαφανίζουν για Πάντα

Η ισορροπία μας επηρεάζεται κυρίως από τα πόδια. Όπως ξέρουμε, τα πόδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην κίνησή μας και την στάση του σώματος. Γι’αυτό είναι σημαντικό να τα προσέχουμε, γιατί πολλοί αγνοούν το πως η υγεία μας συνδέεται άμεσα με τον τρόπο που κινούμαστε.

Τα πόδια συνδέονται και με τους πόνους στην πλάτη. Οπότε αντί να παίρνετε παυσίπονα, δοκιμάστε αυτές τις 10 ασκήσεις για τα πόδια:

Περπάτημα στα δάχτυλα

Προσπαθήστε να περπατήσετε στα δάχτυλά σας για 20-30 δευτερόλεπτα τη μέρα για να δυναμώσετε τους τένοντες και να ανακουφιστείτε σταδιακά από τους πόνους στην πλάτη.

Τέντωμα των δακτύλων 

Απλά καθίστε σε μία καρέκλα, σταυρώστε τα πόδια και τεντώστε τα δάχτυλα προς όλες τις κατευθύνσεις. Επαναλάβετε 3 φορές τη μέρα για κάθε πόδι.

Πίεση των δακτύλων

Αυτό θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια και θα ανακουφίσει από πόνους στην πλάτη. Σταθείτε στο πάτωμα με τα γόνατα λυγισμένα και πιάστε το πάτωμα με τα δάχτυλα. Κρατηθείτε για 3 δευτερόλεπτα ή για όσο περισσότερο μπορείτε. Επαναλάβετε 10 φορές τη μέρα για να δυναμώσετε τους μυς των ποδιών.

Πιάστε ένα μολύβι με τα δάχτυλα

Σταθείτε με τα γόνατα λυγισμένα και πιάστε ένα μολύβι από το πάτωμα με το πόδια σας. Κρατήστε το για όσο μπορείτε, μετά αφήστε το να πέσει, χαλαρώστε για λίγο και επαναλάβετε. Στοχεύστε για 5 επαναλήψεις για κάθε πόδι, 2-3 φορές την εβδομάδα.

Κύκλοι με τους αστραγάλους 

Ξαπλώστε στο πάτωμα ή στο κρεβάτι, τεντώστε το ένα από τα πόδια σας και κάντε κύκλο με τους αστραγάλους σας για 15 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την διαδικασία και με το άλλο πόδι.

Τέντωμα του τένοντα της φτέρνας 

Σταθείτε μπροστά σε έναν τοίχο και τεντώστε το πόδι μπροστά σας, λυγίζοντας το δεξί γόνατο ενώ πλησιάζετε τους γοφούς σας προς τον τοίχο. Κρατηθείτε εκεί για μισό λεπτό, μετά επαναλάβετε για το άλλο πόδι.

Τέντωμα της φτέρνας 

Καθίστε στο πάτωμα με το ένα πόδι μπροστά σας ενώ έχετε το άλλο λυγισμένο κάτω από τον μηρό. Προσπαθήστε να φτάσετε τα δάχτυλά σας και να τα κουνήσετε κυκλικά για μισό λεπτό. Επαναλάβετε και για το άλλο πόδι.

Μασάζ στα πόδια 

Βάλτε μία μπάλα του τένις στο πάτωμα, πατήστε την με την καμάρα του ποδιού και πηγαίνετε μπροστά και πίσω ενώ είστε πάνω στην μπάλα. Αυτό θα χαλαρώσει τους μυς και θα μειώσει τον πόνο στην πλάτη.

Τέντωμα προς τα πάνω

Ξαπλώστε στο πάτωμα και τεντώστε τα πόδια μπροστά σας, μετά τυλίξτε μία πετσέτα γύρω από τα πόδια σας και σηκώστε τα ενώ κρατάτε ίσια τα γόνατα. Σταματήστε όταν τα γόνατα είναι πάνω από το κεφάλι σας και κρατηθείτε για 30 δευτερόλεπτα και μετά αλλάξτε πόδια.

Δείτε στο βίντεο μερικές ασκήσεις που θα σας ανακουφίσουν από πόνους στους γοφούς, την πλάτη ή τα γόνατα:

Πηγή